KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Régi szekrényből újat

Szívesen venném ötleteit a következő dologgal kapcsolatban.
Van egy régi szekrénysorom amit szeretnék valami módon átalakítani, felújítani. Kidobni sajnálom mert nagyon jó állapotban van és stabil, massziv bútor. Csak az a bajom, hogy a szekrény külső része valamilyen fényes bevonatú. Ezt egyáltalán lehet festeni? Vagy lehet valamit kezdeni vele? Előre is köszönöm a segítségét!
Köszönettel: Gyurcsó Bernadett

*********************
Kedves Bernadett!
Itt találsz részletes leírást róla
A fényes felületet csiszold meg amennyire tudod és utána Domestossal zsírtalanítsd. Száradás után kövesd a többi utasítást!

Szekrény felújítása

Sziasztok!
Nem tudtam eldönteni, kinek írjak. A gondom egy nem túl szép, laminált szekrénnyel van. A helyzet az, hogy a gyerekszobába szántuk, de nekem nem tetszik a fenyőutánzat laminált, fényes felület. Lefesteném, vagy ilyesmi, de nem tudom, milyen anyag, festék, tapéta marad meg ezen a csúszós felületen, ami ráadásul mutatós is lesz nem pedig kókányolás. HA van ötletetek, megköszönném. (Ez az a tolóajtós fajta olcsó, lapraszerelt fajta.)
Köszönettel
Panka
 
Kedves Panka!
A nagy kiszerelésben kapható hobby akrilfesték fedi a felületet és tartós. A biztonság kedvéért azonban egy kis darabon próbáld ki. Ha mégsem fedné szépen, akkor akril alapozót is kell venned.
A lefestett szekrényre használhatod ezeket a kedves állatmintákat
Másik lehetőség, hogy foltdekupázzsal borítod a felületet és az ajtókra körbe 3-4 centi széles valódi fenyőléceket ragasztasz (ragasztópisztoly, vagy FBS szilikonos ragasztó). 
 
Sok sikert,
Mezei Kati

Bővebben...

Szekrény dekorálása

Varga Anna <Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.>

Sziasztok!

Nem tudtam eldönteni, kinek írjak. A gondom egy nem túl szép, laminált szekrénnyel van. A helyzet az, hogy

a gyerekszobába szántuk, de nekem nem tetszik a fenyőutánzat laminált, fényes felület. Lefesteném, vagy

ilyesmi, de nem tudom, milyen anyag, festék, tapéta marad meg ezen a csúszós felületen, ami ráadásul

mutatós is lesz nem pedig kókányolás. HA van ötletetek, megköszönném. (Ez az a tolóajtós fajta olcsó,

lapraszerelt fajta.)
Köszönettel

Panka

Bővebben...

A narancsbőrről

Kedves Ildikó!

Olvastam a narancsbőrről szóló cikkét. Szeretnék a témáról többet megtudni, hol érdemes keresgélnem?
Üdvözlettel:

Mónika

Bővebben...

Hungarocell vágása

Kedves Kati

Szeretném meg kérdezni,hogy ha kisfiamnak szeretnék  a szobájába hungarocell figurákat rakni akkor mivel tudom ki vágni a formákat,és milyen festéket ajánlanál a meg festésre.Vagy esetleg az alapozásra,hogy ne legyen olyan göröngyös.
Válaszod előre is köszönöm.
Ildikó

Kedves Ildikó!
Léteznek speciális vágószerszámok hungarocellhez, ami forró fémszállal vágja a lemezt.
Amennyiben olcsóbban szeretnéd megoldani ezt a problémát, javaslok egy nagyon-nagyon éles sniccert a vágáshoz. Lassan kell haladni vele a vonalak mentén.
Ez sem lesz tökéletes. A széleket azonban bevonhatod egy tejfölsűrűségűre kevert gipszmasszával. Utána sűrű tempera, vagy hobbi akrilfesték az ideális.

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...