KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Brokkoli felfújt

Image Hadarik Rita receptje.
Hozzávalók:
* 30-40 dkg párolt brokkoli
* 2 ek liszt
* 2 dl tej
* 1 el vaj
* só
* őrölt szerecsendió
* 5 dkg reszelt gauda sajt, 2 tojás (muffin sütőforma, papír kapszlik)

A brokkolit párolóedényben megpároljuk.

Közben a többi alapanyagból sűrű besamelt készítünk.
A vajat megpirítjuk a liszttel, majd kézi habverővel csomómentesen beledolgozzuk a tejet.
Sűrű mártást főzünk belőle, majd ízesítjük.
Belekeverjük a reszelt sajtot is.
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat belekeverjük a langyosra hűlt besamelbe, a fehéreket habbá verjük, majd ezt is hozzákeverjük a besamelhez.

A muffin formát kibéleljük papír kapszlikkal, beletöltjük a masszát, és közepes hőfokon arany barnára sütjük.
Húsokhoz, halakhoz nagyon finom.
Ráadásul ez is egy olyan elkészítési forma, amit a kisgyerekek könnyebben el tudnak fogadni, hiszen úgy néz ki, mint egy sütemény, vagy mint egy pogácsa.

A felfújtakat egyébként speciális formákban szokás készíteni, ám nekem ilyen nincs.
Ezért arra gondoltam, hogy a muffin sütőforma is megteszi. Ha nincs esetleg az otthonunkban speciális sütőforma, bátran variáljunk azzal, ami rendelkezésünkre áll.

Kisbabáknak mint már említettem, 7 hónapos kortól adható a brokkoli.
Bármelyik variációt is készítjük, a párolóedénybe tegyünk egy kis burgonyát, sárgarépát, esetleg kis darab hagymát, hogy a picinek is legyen belőle valami finomság.
Az alapanyagokat forrázott vízzel pépesíthetjük. 
Később 8 hónapos kortól joghurttal, reszelt sajttal még ízletesebbé lehet tenni számukra ezt az ételt.

TIPP: Ha friss brokkolit vásárolunk, csak olyat vegyünk meg, aminek élénk sötét zöld a színe. Ha már besárgult, megbarnult, akkor biztosan nem friss, ráadásul ez azt is jelenti, hogy C-vitamin tartalmából már jelentősen vesztett a zöldség.
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...