KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Sült kecskesajt salátával

Image Sok salátával tálalva kellemes nyári vacsora, vagy előétel lehet.
Akár a natúr, akár a fokhagymás ízesítésű kecskesajtból vágjunk kb. két ujjnyi szeletet (kb. 8-10 dkg).
Kenjük meg fokhagymával, vagy pepperonival (esetleg egyéb fűszerrel, amit a család szeret) ízesített oliva olajjal és pár perc alatt teflon serpenyőben, pici olajon mindkét oldalát süssük pirosra.

Fortély:  Ugyanezt az ételt készíthetjük úgy is, hogy mézes páccal kenjük meg sajtunkat, és úgy sütjük meg. A receptben lévő anyagok ellenére sem lesz túl csípős, vagy túl édes a sült sajtunk.
A pácból érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, mert hússzeletekre, grillezett zöldségekre, csirkére és sajtokra is nagyon finom.
Hűtőben, csavaros üvegben, hetekig is eláll.

A mézes pác receptje
* kb. 2 dl méz
* 2 dl olíva olaj
* 1 dl szójaszósz
* 1-2 ek erős Pista, vagy csípős Piros Arany
* 1-2 ek mustár
* Ízlés szerint só, bors, vagy egyéb olyan  fűszer, amit a család kedvel

Utasi Ilona
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...