KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Spárgás lepény

ImageEgyszerű, újszerű és finom! Remek vendégváró.
Hozzávalók:
* 1 csomag mirelit  leveles tészta
* 1 csomag spárga
* 1 kis doboz tejföl
* reszelt füstölt sajt
* csipet só, bors
* 2 evőkanál olaj

Elkészítése:
A leveles tésztát felengedjük és lisztezett deszkán kinyújtjuk, nagyjából akkorára, amekkora a tepsink. A tészta széleit kissé hajtsuk fel, hogy peremet kapjunk.

A tejfölt, sót, borsot, olajat keverjük össze és kenjük meg vele a tészta tetejét.
Helyezzük rá a füstölt sajtot
A spárgát tisztítsuk meg és helyezzük el szépen sorban a  tetejére.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Helyezzük be az elkészített lepényt és 15 perc múlva ellenőrizzük. Amikor szép sült a tésztája, kivesszük.
Hidegen, melegen egyaránt finom.

A sajtot a tetejére is helyezhetjük. Ebben az esetben azonban 2-3 percig lobogva forró sós vízbe dobjuk a spárgát és csak utána helyezzük a tejföllel megkent tésztára.

Jó étvágyat hozzá!


 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...