KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Pizzás muffin

Pizzás muffinOlykor  marad egy kis sülthús, sonka, sültkolbász. Íme egy ötlet a feldolgozásukra! Sport mediaWoman Shoes

Vendégek fogadására is kiváló csemege.

Hozzávalók (18 db-hoz)
"Száraz" adalékok:
*  2,5 bögre (7,5 dl) liszt
*  2 teáskanál sütőpor
*  1 teáskanál só
*  1 / 2 teáskanál pizza fűszerkeverék és oregánó
*  csipet cayenne bors
*  csipetnyi szárított bazsalikom
*  5 deka sajt

* 5 deka gomba
* 1-2 vöröshagyma
* 10 deka húsféleség (sonka, kolbász, szalámi, sülthús, pörkölt, stb)
- 1 / 2 teáskanál fűszerpaprika, vegeta

"Nedves" adalékok:
* 1 bögre (3 dl) tej
*  2 tojás
*  1 / 2 bögre (1,5 dl) vaj

* néhány evőkanál ketchup
* olivaolaj

Elkészítése:
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, sót, fűszereket.
A sajtot vágjuk apró kockákra, adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz és keverjük össze újra.

Szeleteljük fel a gombát, vágjuk kockákra a hagymát és csíkokra a húsokat.

A hagymát pároljuk meg az olívaolajon, adjuk hozzá a gombát és a  végén a húsokat és kevergetve pirítsuk át kissé.
Hűtsük le, és keverjük bele a lisztet a fűszerekkel.

Keverjük el a tojásokat, tegyük hozzá a felolvasztott vajat és alapos elkeverés után öntsük hozzá a tejet.

A száraz hozzávalókhoz öntsük hozzá a nedves elegyet és alaposan forgassuk át, hogy ne legyen csomós.

A muffin tepsibe tegyük be sorra a papírokat.
Öntsünk egy kanálnyi tésztát az aljára és nyomjunk  rá a tubusból egy kevés ketchupot.
Végül tegyünk rá annyi tésztamasszát, hogy a karimától fél centire legyen.

Minden muffint szórjunk meg reszelt sajttal és egy csipet oregánóval.
Tegyük a 200 ° C-ra előmelegített sütőbe.
Süssük 25-30 percig , amíg a tetején a sajt icipicit pirulni kezd. Arra azonban vigyázzunk, hogy meg ne süljön túlságosan a sajt, mert keserűvé válik.

Jó étrvágyat hozzá!

pizzamuffin

pizzamuffin
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...