KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Mangalicás hús majonézes salátával

Mangalicás sült majonézes salátával Nagyné Kovács Anita receptje
 
SALÁTA
Hozzávalók:
Francia saláta alap ( fagyasztott ) 750 gr.
tejföl ( kis dobozos )
majonéz ( 4 evőkanál )
cukor ( 3 evőkanál )
Delikat ízlés szerint
vaj

Elkészítés:
Kevés vajban és kevés vízzel megpároljuk a zöldségeket, fűszereket adunk hozzá.
Külön edényben kikeverjük a majonézt a cukorral, míg el nem olvad.
Borsozzuk, hozzáadjuk a tejfölt, végül a kihűlt zöldségeket.
Összekeverjük, hűtőbe rakjuk.

HÚS

Hozzávalók:
hús: Lehet bármilyen, mert finom! ( én jelen esetben csirkemellel csináltam )
Füstölt mangalica szalonna ( nem helyettesíthető, mert ez adja az ízt )
Delikat
fekete őrölt bors

Elkészítés:
A húst mossuk, feldaraboljuk vékony szeletkékre.
Egy szelet  mangalica szalonnát felkockázunk apróra, majd serpenyőben sütni kezdjük.
Ha már kisült a zsírja belehelyezzük a hús darabkákat,, fűszerezzük, ha kicsit pirult már az alja
( ráragad a szalcsi ), akkor megfordítjuk, szintén fűszerezzük.Pirosra sütjük.

Tálaláskor tettem mellé főtt rizst, meg foghagymás pirítóst, amit készen lehet vásárolni...
Almaszeletekkel, paradicsommal díszítettem.
 
Nagyon finom, és egészséges is!
Jó étvágyat!
Nagyné Kovács Anita, Tard
Image
 
Image 
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...