KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Töltött padlizsán török módra

Töltött padlizsán A padlizsán vagy török paradicsom, sok nemzet konyhájában alapétel. Mind a görög, mind a szicíliai konyha kedvelt hozzávalója és nem utolsósorban a török étkek velejárója.

Sokféleképpen elkészíthető és könnyen tartósítható, hogy  a hideg téli estéken is élvezhessük friss, kellemes ízét.

Hozzávalók:
- 4 db padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 30 dkg darált hús
- 2 érett paradicsom
- 2 dkg majoranna
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál joghurt
- só és bors

Elkészítése:
A padlizsán tetejét fakéssel levágjuk, a belsejét kivájjuk, az üreget megsózzuk, és kb. fél óráig állni hagyjuk.
A padlizsán húsát és a vöröshagymát összeaprítjuk, olajon megpirítjuk.
Beletesszük a darált húst, a meghámozott és apróra vágott paradicsomot, a majorannát, a fokhagymát, sót és borsot és saját levében puhára pároljuk.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a padlizsánokat és néhány evőkanál víz hozzáadásával közepes lángon 3/4 óráig sütjük.
A tálaláskor joghurtot adunk hozzá.

padilzs

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...