KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Karácsonyi emlék

scrapb1Mozaik scrapbook oldal.
Itt az ideje, hogy előhívassuk és albumba rendezzük az elmúlt ünnepek képeit. Tehetjük ez most az eddigiektől eltérően, akár scrapbook-formájában is!

Egy egyszerű, kevés anyagot és időt igénylő oldalt szeretnék most bemutatni, amelyet a falra is tehetünk vagy albumba fűzhetünk, akár évről-évre hasonló formában, idővel egy családi karácsonyi albumot készítve így!

Kellékek:
- egy 30x30-as vastagabb háttérkarton
- 2-3 féle mintás vagy egyszínű, egymással harmonizáló csomagolópapír (vagy scrapbook háttérpapír)
- kaparós matrica, szalag, gomb, csipke, egyéb apró kiegészítők ízlés szerint
- 3-4 fotó
 

Elkészítése:
 Az elkészítés nagyon egyszerű volt, a fotókat kis méretben nyomtattam és háromféle mintás papírból a mintát figyelve kis négyzeteket vágtam ki, majd ezeket a fotókkal együtt elhelyeztem. (A fotókat lehet különböző méretben előhívatni mostmár akár darabonként, ha otthon nincs fotónyomtatónk, de egyes fotókat meg is vághatunk hogy csak a legfontosabb részét használjuk fel.) Kerestem hozzá gombokat, szalagokat és addig helyezgettem ezeket, amíg össze nem ált az egész és ekkor sorban mindent felragasztottam. A feliratozáshoz ismét fóliára nyomtattam tükrözve a mondatot és ezt átnyomtam a megfelelő helyre, ahogyan a dátumot is. Végül még kaparós matricákkal hangsúlyoztam a fotókat. A masnit egy apró fémcsengővel rögzítettem. ("Kiugró" díszeket csak akkor érdemes alkalmazni, ha falra szánt alkotásról van szó, mert lefűzni ezekkel nagyon nehézkes utána.)
scrapb2

Az ilyen mozaikmintás oldalakat nagyon jó "maradékfelhasználó" ajándéknak is tartom, hiszen akár karácsonyi csomagolópapírokat is újrahasznosíthatunk így, akár még gyűrt állapotukban is.
scrapb3

scrapb5

scrapb4
Sikeres, derűs, kreatív új esztendőt kívánok!

Mucsi Martina

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó