KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Téli vendégköszöntő koszorú

Image Tölgyfaszegi Linda ötlete
Talán még időben belefér a készülődésbe, hogy egy kedves koszorút készítsünk, amely üdvözli a belépő vendégeinket.

Én a sisallal bevont koszorút keresztszemes hímzéssel díszítettem és apró gyöngyökkel tettem színesebbé. A mintán található hímzést kézimunka boltban vásároltam, egység csomagban. A csomagban megtalálható a minta, a hozzávaló fonalak, a plasztik kanvas (műanyag kongré) valamint a drótból hajlított felirat is.

Hozzávalók:
Keresztszemes egység csomag, vagy szabadon választott minta, a megfelelő fonalakkal
Hungarocell koszorú
Tetszőleges színű sisal
Gyöngyök, díszítő drót
Ragasztó (hobby, vagy ragasztó pisztoly)
Szalag masninak kb.80 cm
Gombostű, olló

A munka menete:
Először a leírásnak megfelelően a hímzést kell elkészíteni. Ha kész vágjuk körbe és a hátuljára ragasszunk egy kis anyag darabot.

A koszorút vonjuk a be a sisallal. Óvatosan tekerjük körbe, és pár helyen fogassuk meg a ragasztóval. Ha nem ragasztó pisztollyal dolgozunk, akkor kézzel jól rá is nyomkodhatjuk, hogy kicsit tömörítsük. Ízlés szerint díszítő dróttal is dolgozhatunk.

Helyezzük el a sisalos alapra a hímzésünket és a feliratot, majd ragasszuk fel. A gyöngyöket egyenként tűzzük fel a gombostűkkel. Legvégül kössünk masnit, és helyezzük rá azt is a koszorúra, a maradék szalaggal tegyük a kész koszorút a helyére.

Örömteli adventi készülődést, és kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó