KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Teafiltertartó doboz

Image Ujlaki Ágota ötlete
 
Hozzávalók:
Natúr fa doboz, szalvéta, akryl festékek (zöld, fehér, piros, arany), Repesztő lakk, Dekupázs ragasztó lakk

Elkészítés:
A dobozt arany színű festékkel alapozzuk le. Száradás után ragasszuk fel a szalvétából kivágott angyalokat. A dobozon körbefutó szarvas és fenyőfa minta a szalvéta szegélye, melyet szintén ragasszunk fel a dobozra.
 
Ezután fessük le az egész dobozt (alját kivéve) repesztőlakkal. A lakk száradása után jöhet a „pepecs” munka. Fessük le az egész dobozt pirosra úgy, hogy a felragasztott szalvétát óvatosan fessük körbe.
A fehér festékkel fessük át az angyalka szárnyait és a felragasztott csillagokat. Várjuk meg míg megszárad. A csillagokra tegyünk egy réteg repesztőlakkot.

Sötétzöld festékkel fessük át a dobozon körbefutó szarvas, fenyő mintánkat, és ha megszáradt, akkor a csillagokat is fessük át zölddel.

Ha teljesen megszáradtak a festékek, akkor egy erős, rövid szőrű ecset és a fehér festék segítségével tegyük havas jellegűvé a dobozunkat.
Az ecset hegyét mártsuk bele óvatosan a fehér festékbe és „pöttyöző” mozdulatokkal vigyük fel a festéket.
 
Mivel a repesztőlakkot a szalvéta felragasztása után kentük a dobozra, az utána festett (csillag, szárnyak, fenyő, szarvas, csillagok és a fehér) részek szépen meg fognak repedezni.
 
Teljes száradás után lakkozzuk le a dobozunkat.

Napraforgós szép napot!
 
Ujlaki Ágota
Image
 
Image 
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó