KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Katicabogár jelmez

katica jelmezKónya Krisztina ötlete
Buy Kicks2020 Release Air Jordan 1 High OG "Dark Mocha" 555088-105
Már régen küldtem be nektek az ötleteimből, ezért gondoltam, hogy a legutóbbi receptjeim után most két jelmezötletet küldök, bár lehet, hogy már kicsit megkésve. De mint tudjuk farsang lesz jővőre is. A két jelmez a kis unokahúgomnak készült. Az első a KISVIRÁG

A második jelmezt már idén készítettem neki, ez egy kis katicabogár. Fekete hosszúujjú felső és piros harisnya az alapja.

Egyszerű téglalap alakú fekete anyagból egy gumis derekú húzott szoknyát varrtam. A szárnyak, mint egy palást úgy készültek.

Piros anyagból duplán kiszabtam a szárnyakat, összevarrtan a két darabot és a szélén körbe egy kb.1,5 cm-es gumiházat varrtam.
Ebbe körbe drótot húztam a merevítéshez. A nyakánál ferdepánttal szegtem és hosszabbra hagyva a hátán hátizsákszerűen meg lehet kötni.

A csápokat úgy készítettem, hogy fekete fonalból horgoltam a fejebújára egy kb.15 cm átmérőjű kört, megkötővel, mint a sapka.
Ezután drótból elészítettem a csápokat (egy drótból a kettőt, U alakban) az alsó rész belül hozzávarrtam a sapkához, majd a kiálló részt körbehorgoltam és a végére pompomokat rögzítettem.
A drótok végét mindenhol - biztonsági szempontból - visszahajtottam és leszigszalagoztam és nem hegyes, szúros.

Mondanom sem kell minkdkét jelmeznek nagy sikere volt a bölcsis farsangon. És az sem volt hátrány, hogy mindkét jelmezben hosszabb ideig is kényelmesen érezte magát a pici lány.

További sok sikert és alkotást kívánok! Nagyon szép és dekoratív lett az új honlap.

Üdvözlettel Kónya Krisztina Pécsről

katica1

katica2
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó