KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

ÚJRAHASZNOSÍTÁS

Bagoly torta

Bagoly tortaBükkiné Rozika receptje diákoknak



Ez a torta készülhet ballagásra, vagy éppen annak örömére, ha valaki új iskolába nyert felvételt.

Hozzávalók:

* 30 dkg porcukor
* 6 tojás sárgájával
* 20 dkg liszt
* 6 evőkanál víz

Elkészítése:
A tojás sárgáját a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojások felvert kemény habját.
A tortaformába alulra sütőpapírt tegyünk (körberajzol, kivág, beletesz).

Az oldalát nem kell megvajazni, lisztezni sem. Ez egy jó trükk ,nekem bevált.
Fél óráig, de inkább 40-45 percig  kell sütni, még ekkor is meg lehet nézni tűvel, hogy megsült-e teljesen.
Ha már nem ragad a tűre, akkor kész.
A forma oldalához igaz, hogy hozzáragad kissé, de éppen ezért nem engedi összeesni hűlés közben.

Amikor kihűlt, óvatosan késsel körbevágjuk, elválasztjuk a forma oldalától, ezután nyitjuk csak ki, óvatosan megfordítjuk és a papírt könnyedén le lehet húzni az aljáról.

Tetszőleges krémmel tölthető, ebben a tortában vaníliás krém van, azzal is van megkenve az oldala és a teteje is. Végül a tetejét kakaóporral (teaszűrőbe téve) megszórjuk, majd még díszíthetjük cukormázzal.

Krém
1 vaníliás pudingport fele annyi tejjel felfőzünk, mint amennyi a pudinghoz kellene.
Amikor már elválik az edény oldalától, levesszük hülni. Közben többször keverjük meg, hogy ne álljon egybe.
Egy Ráma margarint 20 dkg porcukorral jól kikeverünk, majd hozzáadjuk a kihűlt vaníliakrémet és tovább keverjük, míg egy könnyű krémet nem kapunk.

Dekoráció
A vanília krémbe nyomkodtam néhány szem meggyet és kivi szeleteket tettem rá egy sorban.
Erre megint egy kis krém, hogy ne csússzon szét, majd a maradék krémmel  bevontam az egész tortát, a tetejét pedig cukorgyöngyökkel, tortadarával és némi kókuszreszelékkel díszítettem.
A szeme kiwi szeletre helyezett meggyszem.

bagolytorta
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...