KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Dekoratív képkompozíció

Image Különlegesen szép ez a kompozíció. Érdemes elkészíteni!
Hozzávalók
* papírmasé maszkalapok
* fekete és aranyszínű akrilfesték
* üvegmatrica-kontúrfesték
* struktúrpaszta
* fémpaszta
* hobbiragasztó
* maradék csipke
* fekete és irizáló glitter
* gyöngyös bordűr
* aranyszínű zsinór
* fekete madártollak
* műanyag strasszkövek
* fekete fotokarton - A4
* aranyszínű akrilfesték
* aranyszínű zsinór,
* aranyszínű szalag,
* bojt, strassz,
* glitter

Elkészítés
Image Aranyszínű szemmaszk
Akrilfestékkel alapozzuk feketére a maszkot. Csipkét fessünk be akrilfestékkel aranyszínűre, és hobbiragasztóval ragasszuk rá az alapra. Elszórtan díszítsük irizáló glitterrel és műanyag strasszkövekkel. A szemet fekete glitterrel rajzoljuk körbe. A felső peremére ragasszunk gyöngyös bordűrt, majd a maszkot ragasszuk körbe aranyszínű zsinórral. A homlokrész közepére a zsinórból tetszés szerint akár mintát is tekerhetünk, ezt először egy kivágott papírmintára rögzítsük, és csak ezután ragasszuk fel a maszkra. Végül a hátoldala felől ragasszuk fel a fekete tollakat.

Aranyszínű arc
Először tervezzük meg a mintát a teljes arcot takaró maszkon. (A kacskaringós, indás motívumok a legmutatósabbak.) Húzzuk meg a körvonalakat tetszőleges színű üvegkontúrral, majd száradás után struktúrpasztával töltsük ki a felületet. Csipkés szalagot is ragaszthatunk rá. Ezután fessük be az álarcot aranyszínűre (DecoArt Hobby akrilfesték, brillant gold árnyalat). Egy, a homlokról lelógó gyöngyszemmel is díszítettük az álarcot. Száradás után fémpasztával dörzsöljük át, hogy még jobban csillogjon.

Legyező
Az aranyszínűre festett csipkét ragasszuk a fekete fotokartonra. Hajtogassuk legyezőformára, majd díszítsük strasszokkal és glitterrel. A peremére ragasszuk rá az aranyszínű zsinórt, hátulról pedig rögzítsük rá a fekete tollakat. Hajtogassunk nyelet papírból, tekerjük körbe aranyszínű szalaggal, végül ragasszunk rá bojtot.


Falikép
Hozzávalók
keretre feszített vászon
bordó akrilfesték
papírmasé képkeret
szalvéta
szalvétaragasztó
glettelõanyag
dekorpaszta
fémpaszta

Elkészítés
A keretre feszített vásznat fessük be bordó akrilfestékkel. Bár a szalvétatechnikánál elsősorban világos színű alapra szokás dolgozni, most szándékosan választottunk sötétebb színt, hogy átüssön a fehér alapú szalvétán. Szedjük le a szalvéta legfelső
rétegét, és szalvétaragasztóval rögzítsük a vászonalapon. Ragasszuk össze a négy darabból álló keretet, az esetleges hézagokat dekorpasztával vagy más glettelőanyaggal töltsük ki. Alapozzuk a keretet aranyszínűre, majd fémpasztával vagy patinával antikoljuk. Ragasszuk rá az álarcot és a legyezőt – ügyeljünk arra, hogy a kép megfelelő helyzetben legyen, azaz a hátulján lévő akasztó a kép felső részére kerüljön. Természetesen az álarcokat számtalan más módon is elkészíthetjük, a legyező helyett pedig a két álarcot is felragaszthatjuk a képre.

A hozzávalók megvásárolhatók:
Rayher Hobby – Kreatív Centrum
Budapest, IX., Boráros tér 7.
Duna Ház, I. emelet
Tel.: 219 0348, 219 0349


 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...