KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Térrendezés a gyerekszobában

ImageSzerencsések azok az emberek, akik már házuk tervezésének fázisában ismerik az energetikai térrendezés elveit.

A gyermek a szobájában sokkal többet tartózkodik, mint a szülők, akik szobájukat általában csak este, éjszaka használják. Ezért a lehetőségekhez mérten a nagyobb szobát adjuk a gyermekeknek. A gyermek a szobájában játszik, tanul és pihen.

A kisgyermekeknek hatalmas a térigényük, emiatt kerüljük a zsufoltságot. Az egészséges testi-lelki-szellemi fejlődésükhöz minél nagyobb térre és fényre van szükség. Ha van rá lehetőség a keleti szobát adjuk a gyermekeknek, mivel a keleti megtisztító, ébredő energiára van leginkább szükségük. Az érett fiataloknak a déli fekvésű szoba is megfelelő.

ImageA gyermekek biztonságérzetét nagyon meghatározzák mindazok az energiák, amiket az első hét életévben kap. A gyerekszoba legyen kellemes hangulatú, nyugalmat, fejlődést sugárző képeket tegyünk a falra. Véletlenül se kerüljenek a falra erőszakot sugárzó alkotások. Nagyon jó hatású, ha a kisgyermekek által készített rajzokat elhelyezzük a szobában egy tablón, ezzel is elismerve, megdicsérve munkájukat.

 

Image

Az ággyal egy légtérben ne legyen elektromos berendezés, ha kikerülhetetlen, használat után húzzuk ki a csatlakozóját. A TV-t mindenképpen mellőzzük a gyerekszobában, mivel a sok TV nézés gátolhatja a gyermeket fejlődésében. A meseolvasás nemcsak kiváló közös program a szülőkkel, hanem fejleszti a gyermek képzelőerejét, kreativitását.

A színek kiválasztásánál a zöld szín (fa elem) megjelenítése javasolt, piros, vörös, bordó színeket lehetőleg mellőzzük (tűz elem). A fehér szín, mivel minden színt tartalmaz javasolt a lakás bármely részére, így a gyerekszobába is.

Image

Az anyagok kiválasztásánál a gyerekszobában főleg törekedjünk a természetes anyagok használatára. Fa bútorok javasoltak, továbbá a gyermekjátékok kiválasztásánál is lehetőleg mellőzzük a műanyagot. A fa elem elősegíti az érzelmek természetes megélését, kifejezését.

Image

Természetesen a ház, lakás külső környezetét, az égtájak energiáját, a bentlakók személyiségét figyelembe véve lehet igazán magas energiaszintű otthonokat kialakítani. Most a teljesség igénye nélkül olvashattak egy kis ízelítőt.

Németné Wéber Gabriella

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...