KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Nagymama szalagos fánkja

Image Káplán Erika ajánlja ezt a finomságot.
Farsang közeledtével szeretném veletek nagymamám receptjét megosztani.

Hozzávalók:
* 50 deka liszt
* 5 deka vaj
* 3 deka élesztö
* 2,5 deci langyos tej
* 2 ek. cukor, 1 csipet só
* 6 tojássárgája
* 3 cl rum vagy vodka
* reszelt citromhéj

Elkészítése:
Az élesztőt egy kevés langyos tejben,kis cukorral megszórva felfuttattam.
A lisztet és a többi hozzávalót a kenyérsütögépem tartályába tettem, hozzáöntöttem az élesztöt és megdagasztottam, megkelesztettem.
Utána kézzel mégegyszer jól átgyúrtam és kinyújtottam.
Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszagattam és egy tepsin letekarva mégegyszer 30 percig kelesztettem.
Közepesen forró olajban elöször a lisztes oldalán, lefedve 3 percig sütöttem, majd megfordítottam és fedö nélkül készre sütöttem.
Vaniliáscukros porcukorral szórtam meg.

Megjegyzés: 4 tojássárgájából készítettem.
 
Image 
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó