KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Isteni vargabéles

VargabélesMa már ennek gyorsabb, kalóraszegényebb változatát készítenénk, de nézzük hogy készítették anyáink, nagyanyáink.

30 dkg lisztből, 20 dkg vajból, 10 dk cukorból, pici sóval , 1 dl tejfölel omlós tésztát készítünk.
Két cipóra osztjuk és lefödve 2 órán át pihentetjük.

Közben 1,5 kg lisztből , 2 tojással tésztát gyúrunk és vékonyra kinyújtjuk.
Ha megszikkadt 1,5 cm-es széles csíkokra vágjuk, megfőzzük.
Meglocsoljuk kevés zsírral, hogy ne ragadjon össze. (kész laskával is elkészíthetjük).

80 dg friss tehéntúrót áttörünk szitán (mixer is jó), belekeverünk 4 tojássárgát, 30 dkg vaníliás cukrot , reszelt citromhéjat 10 dkg mazsolát, 1,5 liter nagyon sűrű tejfölt és a 4 tojás jól felvert habját. Mindezt összekeverjük a megfőtt tésztát.

A két kis cipót kinyújtjuk és összehajtjuk, mint az íróstésztát, majd újra kinyújjtjuk, utána tepsibe tesszük, ráhalmozzuk a túróslaskát és befedjük a másik kinyújtott lappal. Forró sütőbe tesszük, közepes tűznél lassan sütjük. Forrón vaníliás porcukorral hintjük. Kb. 8 cm-es kockákra vágjuk.

 

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó