KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Majmocska torta

Image Biztos siker gyerkőcünk szülinapi partiján ez a finom torta és kedves dekoráció. Nike SneakersNew Release Air Jordan 30 XXX "Photo Blue" Accented PE, Price: $87.71 - Jordan Shoes, Nike Shoes

Hozzávalók:
* 2 lapos tepsi
* 1 kerek salátás tál
* gyertya
* 135. mintaív

Piskóta:
* kevés vaj a tepsi kikenéséhez
* 3 evőkanál kakaópor
* 6 evőkanál rétesliszt
* 6 evőkanál porcukor
* 1 mokkáskanál szódabikarbóna
* 6 egész tojás

Elkészítés
Kivajazzuk, kilisztezzük a tortaformát és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
* a tojás hehérjét felverjük félig és hozzáadjuk a porcukor 2/3-át, majd tovább verjük egészen keményre
* egy másik tálkában elkeverjük a maradék cukrot a tojássárgával
* fakanállal hozzákeverjük a fehérjéhez óvatosan, hogy ne törjön meg túlságosan
* a szódabikarbónával elkevert réteslisztet beleszórjuk, majd beleforgatjuk a masszába
* beletesszük a tortaformába és elhelyezzük a sütőben
* a sütő ajtaját (ha nincs rajta szabályozó nyílás, egy fakanállal kissé kitámasztjuk kb félcentire, hogy sülés közben a gőz eltávozhasson. Nagyjából 15-20 perc készül el.
A megsűlt piskótát a sütőben hagyjuk kihűlni, 20 centisre nyitott ajtónál.

Csokoládékrém:
* 15 deka csokoládé
* 5 deka vaj
* 4 dl tejszín
* 2 kávéskanál instant zselatinpor
* 2 evőkanál porcukor

A  tejszínt a porcukorral és a zselatinporral  felverjük,  belekeverjük a 15 dkg felolvasztott, olvadt vajjal elkevert, langyos csokoládé masszát, és a fahéjat.

Banánkrém:
* 2 db banán
* 5 deka vaj
* 2 dl tejszín
* 2 kávéskanál instant zselatinpor
* 1 evőkanál porcukor
* 1 kávéskanál kurkuma (sáfrány)
* csipet fahéj

A  banánt a vajjal és a kurkumával a turmixgépben pürésítjük.
A tejszínt a porcukorral és a zselatinporral  felverjük,  majd összekeverjük a banán masszával.

Összeállítása:
Image * Szedjük le a megsült tésztát a sütőlemezről és hagyjuk teljesen kihűlni.
* Egy nagyobbacska félgömbszerű műanyag tálkát készítsünk elő.
* A kisűlt tészták közül az egyikre helyezzük a tálkát és vágjuk körbe.
* A tálka belsejét olajjal kenjük ki vékonyan és béleljük ki fóliával.
* Az egészben hagyott tésztát helyezzük 3-4 percre nedve konyharuhára, majd óvatosan  nyomkodjuk bele a tálkába, hogy kibélelje.
* rétegezzünk bele a csokikrémből, majd a levágott piskótákból darabkákat, aztán egy réteg banánkrém, és így tovább.
* A körlap alakú piskótával lezárjuk, ami lezárja a krémet.

A maradék krémekkel a fotó és a letölthető minta segítségével dekoráljuk a tortát. A majmocska haját szűrőn átnyomott krém maradékból készítjük.

A 135.minta segítségével színes rajzlapból, vagy dekorgumiból tányér alátétet, vagy álarcot készíthetünk.

Sok sikert hozzá!

Forrás: Martha Stewart

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó