KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Tiramisu torta

ImageKönnyű, finom édesség, igazi ünnepi csemege

 

Hozzávalók:
* 3 tojás
* 3 púpozott evőkanál porcukor
* 1 evőkanál kakaópor
* 3 evőkanál rétesliszt
* késhegynyi szódabikarbóna

* 20 deka natúr krémsajt
* 6 deci sűrű tejföl
* 15 evőkanál porcukor
* 4 evőkanál instant Otker zselatinpor
* 2 kávéskanál fahéj
* 8 evőkanál kávé (vagy vízben feloldott kakaópor)
* 3 dl keményrevert tejszínhab

* szétnyitható tortakarika

Elkészítés
A piskóta:
Kivajazom, kilisztezem a tortaformát és előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A sikeres piskóta tészta receptje:
* a tojás hehérjét felverem félig és hozzáadom a porcukor 2/3-át, majd tovább verem egészen keményre
* egy másik tálkában elkeverem a maradék cukrot a tojássárgával
* fakanállal hozzákeverem a fehérjéhez óvatosan, hogy ne törjem meg túlságosan
* a szódabikarbónával elkevert réteslisztet beleszórom, majd beleforgatom a masszába
* beleteszem a tortaformába és elhelyezem a sütőben
* a sütő ajtaját (ha nincs rajta szabályozó nyílás, egy fakanállal kissé kitámasztom kb félcentire, hogy sülés közben a gőz eltávozhasson. Nagyjából 15-20 perc készül el.
A megsűlt piskótát a sütőben hagyom kihűlni, 20 centisre nyitott ajtónál.

Tiramisukrém:
Egy lábaskában összekeverjük a tejfölt, , krémsajtot. fahéjat, kávét, a cukrot és a zseltinport.
Verjük fel kemény habbá a tejszínt és, ha már szobahőmérsékletű  a massza, keverjük bele óvatosan.
Ha normál zselatinnal készítjük, oldjuk fel a zselatint 1 deci felmelegített kávéban és ezt adjuk a többi hozzávalóhoz.A tortakarikában várakozó, kihűlt piskótára öntsük rá a masszát és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.

Tálalás előtt távolítsuk el  a karikát és csúsztassuk a tortát egy szép tálra.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó