KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Mogyorós nugátkocka

Image Finom és szép, igazi ünnepi csemege!

 

Hozzávalók:

* 4 evőkanál vaj
* 6 evőkanál eredeti kakaópor
* 4 csésze porcukor
* 1és 1/3 bögre tej
* 20 deka finomra reszelt keserű csoki
* 8 evőkanál juharszirup (vagy narancsszörp)
* 4 bögre durvára vágott mogyoró
* 2mm széles piros szalag

Elkészítése:
1. Szórjuk a kakaóport és a cukrot egy közepes fémtálkába
2. Melegítsük középmelegre a tejet és öntsük a cukros kakaóhoz. Fakanállal kevergetjük, amíg elvegyül a kakaópor. Adjuk hozzá a reszelt csokoládét, a vajat és a szirupot. Keverjük össze alaposan. Közben készítsünk a tűzhelyre egy edényt vízzel töltve, amibe majd a fémtálkát helyezzük.
Melegítsük fel a vizet és helyezzük bele a fémtálkát. Alacsony hőfokon melegítsük és kevergessük, amíg a csoki és a vaj felolvad, valamint a massza egyneművé válik, 7-10 percig.
3. Hagyjukhűlni kissé, majd  afakanállal keverjük át. szórjuk bele a durvára vágott mogyorót.
4. Terítsük szét egy lapos tepsibe, hagyjuk hűlni kissé és vágjuk kockákra, amíg alakítható.
5. Amikor teljesen megszilárdult, kötözzük rájuk a kis piros szalagokat.


Jó étvágyat hozzá!

 

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó