KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Vörös bársony csokibomba

csoki bonbonA bíbor csokibomba, a vörös bársony torta továbbgondolt változata. Érdemes kipróbálni!



Első lépésként egy tortakarikát készítsünk elő, kivajazva.

Hozzávalók
* 25 dkg liszt
* 1 evőkanál Holland kakaópor (szitán keresztül adjuk hozzá)
* fél teáskanál só
* 25 dkg kristálycukor
* 12 dkg szobahőmérsékletű vaj
* 3 db tojás
* 2 teáskanál tiszta vanília kivonat
* 2 és fél dl  író (tejsavó)
* 4 teáskanál folyékony piros ételfesték (Szilas ételfesték - málnapiros / pl Kaiserben kapható)
* 2 teáskanál ecet
* 2 teáskanál szódabikarbóna
* 1 kis üveg málnalekvár
* 15 dkg puha vaj

A bevonáshoz:
* 2 tábla csoki tortabevonó
* 10 dkg vaj
* fogpiszkáló

Elkészítése
Melegítsük elő a sütőt 180 °C fokra  és helyezzük a rácsot a sütő közepére.
Készítsük elő a kivajazott torta sütőformát.
Tészta:
Egy keverőtálban keverjük össze kézzel a lisztet, a sót, és a kakaóport. Tegyük félre.

Egy kézi mixerrel keverjük vajat puhára (kb. 1-2 perc).
Hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg könnyű és puha lesz (kb. 2-3 perc).
Hozzáadjuk a tojást, majd a vanília kivonatot, és keverjük, amíg egyneművé válik.

Az íróhoz adjuk a piros ételfestéket és elkeverjük.  
Ezután a nagy keverőedényben lévő vajkeverékhez a mixert lassúra állítva, hozzáadjuk a lisztet kis adagokban, majd a pirosra festett írót is kis porciókban.

Végezetül egy kis csészébe tesszük a szódabikarbónát és hozzáöntjük az ecetet. Ekkor pezsegni kezd. A habzó keveréket gyorsan a piros masszához keverjük egy fakanállal. Dolgozzuk át még egyszer az egészet alaposan.

A tésztamasszát tegyük a tortaformába, simítsuk el a tetjét egy spatulával, vagy fakanállal és tegyük az előmelegített sütőbe.
Nagyjából 25-30 perc alatt sül készre. Egy fogpiszkáló segítségével elenőrizzük, átsült-e? (Már nem ragad rá a tészta).
Ha megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni 10 percig.
Ezután borítsuk ki egy deszkára. Amikor teljesen kihűlt, morzsoljuk össze apróra.

red1

Keverjük hozzá a málnalekvárt és a vajat. Amennyiben nem elég puha, pár kanál vizet is tehetünk hozzá.

red2

Nedves kézzel formáljunk kis gombócokat és helyezzük sütőpapírra.

red3

A vajat egy kis edénykében olvasszuk fel és az esetleges vizet hagyjuk elfőni belőle.
Húzzuk félre a tűzhelyről és a csokit daraboljuk bele, majd tegyük vissza és nagyon alacsony fokozaton olvasszuk fel,  folyamatos kevergetés mellett.

red5

A piros gombócokat szúrjuk egy fogpiszkálóra, vagy hústűre és mártogassuk a csokiba. Ha szépen bevontuk, mehet a sütőpapírra száradni.

Tegyük hűtőbe pár órára. Szépen csomagolva ajándékként is kitűnő csemege!

red7


.
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó