KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Gluténmentes répás muffin

Muffin lisztérzékenyeknekSpeciális lisztkeverékkel a lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják.



Hozzávalók:

15 dkg liszt (Schar Mix-B)
12.5 dkg olvasztott vaj
12.5 dkg cukor
2 darab tojás
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
1 csomag vaníliáscukor
2 evőkanál tej
10 dkg reszelt répa
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg mazsola
5 dkg apróra vágott ananász konzerv
fahéj
vanília esszencia

Töltelék:
20 dkg krémsajt (mascarpone)
1 dl ananászlé

Elkészítése:
A "száraz" hozzávalókat egy tálban összekeverem: liszt, sütőpor, szódabikarbóna, reszelt répa, ananász darabok, mazsola, kókusz
Ezután egy külön tálban a nedves hozzávalókat is: tojás, olvasztott vaj, tej, cukor, vanília esszencia, -  majd összeforgatom a kétféle keveréket.

A töltelékhez a krémsajtot és az ananászlét elkeverem.

Amuffinsütőt kibélelem muffinpapírkákkal, s belekanalazok felerészig egy adag tésztát, majd a tölteléket és ismét tésztát.
Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütöm kb 25 perc alatt. Aki bizonytalan, egy tiszta fogpiszkálót szúrjon a muffinba, ha már nem ragad rá a tészta, akkor kész és kivehető a sütőből. 5 perc pihentetés után pedig a muffin formából is kiemelhetjük.

repas
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó