KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Barack sütemény

Barackos süteményJuhászné Jobbágy Mária receptje

Hozzávalók a tésztához:
* 30 dkg porcukor
* 20dkg zsír
* 2 tojás sárgája
* 2 dl tej
* 75 dkg liszt
* 2 csomag sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:
* 15 dkg dió
* 15 dkg cukor
* 3 dl forró tej
* pici rum, vagy aroma
* 1 kanál kakaópor
* 10 dkg vaj
* mazsola
* baracklekvár
* tésztamorzsa (amit kikaparunk a félgömbökből)

Elkészítése:
A tésztához a cukrot, zsírt, tojást, tejet habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a 75 dkg lisztet, amibe 2 sütőport kevertünk előzőleg.
Dió nagyságú gombócokat formálunk belőle és 200 fokos sütőben megsütjük. Sütés közben félgömb lesz belőle. Amikor kihűlt, kikaparjuk a belsejét és megtöltjük a következő töltelékkel:

A töltelékhez forró tejjel keverjük el a diót és a cukrot. Összekeverjük a kikapart tésztával, jól összedolgozzuk. Teszünk hozzá kis rumot, kakaót, 10 dkg vajat, esetleg baracklekvárt, mazsolát.

Két félgömböt összeragasztunk. A tetejét meglocsoljuk kevés meggy szörppel, majd nyers tojásfehérjével és kristálycukorba forgatjuk.
Lehet zöld mentalevélkével díszíteni.

< style="text-align: center;">barackos
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó