KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Diabetikus mákos

diabetikus mákos süteményKönnyen, gyorsan elkészíthető sütemény, amit normál tepsiben, vagy muffin sütőben is süthetünk


Cukor helyett édesítőszerrel készül. Természetesen cukorral is remek!
Hozzávalók (24 db muffinhoz, vagy  30 szelethez- tepsiben)

Alaptészta
* 50 dkg liszt
* 1.5 csomag sütőpor
* 15 dkg darált mák
* 8 evőkanál folyékony édesítőszer (pl Cologrin)
* 2 tojás
* 1 evőkanál reszelt citromhéj, vagy narancshéj
* 2,5 dl tej
* 1 marék mazsola
* 10 dkg olvasztott vaj

Felső réteg
* 5 dl tejföl
* 3 evőkanál édesítőszer
* 1 csomag vaníliás pudingpor

Öntet
Diabetikus gyümölcsjoghurt

Elkészítése
A lisztet, a sütőport, a mákot és a reszelt citromhéjat összekeverjük, beleszórjuk a megmosott mazsolát.

A tojást, a felolvasztott vajat és édesítőszert összekeverjük, majd hozzáöntjük a  tejet.

A folyékony keveréket összekeverjük a lisztes keverékkel és beleöntjük a sütőpapírral bélelt tepsibe

A tejfölt az édesítőszert és a pudingport összekeverjük és a mákos keverék tetejére öntjük, majd szétterítjük.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és nagyjából 30 percig sütjük.

Langyosan felszeleteljük és gyümölcsjoghurt öntettel tálaljuk. Igazán kellemes ízharmóniát adnak a hozzávalók.

makos1
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó