KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Ferdinánd tekercs

Juhászné Jobbágy Marika receptje



Hozzávalók
* 30 dkg rétesliszt
* csipetnyi só
* 3 dkg élesztő
* 3 tojás sárgája

Elkészítése
Közepesen kemény tésztát dagasztunk.
Ha megkelt, kinyújtjuk és megkenjük: 10 dkg  vaj és két kanál porcukor keverékével.
Feltekerjük, majd 2-3 ujjnyi darabokra vágjuk.
Kuglófsütőbe tesszük szorosan egymás mellé.
Amikor félig megsült, leöntjük cukros, vaníliás tejjel. /1dl forró tejben 2 vaníliás cukor és 10 db mokkacukor/
Pirosra sütjük.
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó