KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Háromszoros élvezet

Image Kmellár Ildikó receptje

Hozzávalók:
Krémhez
2 csomag habfixáló
0,5 l tejszín
kocka alakú háztartási keksz
rum
kávé
10 dkg tejcsoki
25 dkg porcukor
25 dkg Rama
6 dl tej
2 csomag vaníliás puding
7 tojássárgája
csokireszelék

Tésztához
1 csomag sütőpor
4 evőkanál liszt
15 dkg darált dió
20 dkg cukor
7 tojásfehérje
 
Elkészítése:
A tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük a többi hozzávalót.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a piskótához hasonlóan.
A krémhez a tojássárgát a pudinggal és a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a porcukorral habosított Ramával.
A krém felébe belekeverjük a felolvasztott tejcsokit.
A kekszet rummal ízesített kávéba áztatjuk.
Az összeállításnál a sorrend: tészta, vaníliás krém, rumos-kávés keksz, tejcsokis krém.
A tetejére tesszük a tejszínhabot, és étcsokit reszelünk rá. Hűtőben dermesztjük egy kicsit, és vízbe mártott késsel szeleteljük
 
Ez egy isteni finom sütemény,nagyon mutatós és bármilyen ünnepnapon megállja a helyét.
Bátran ajállom mindenkinek! Az első falat után mindenki garantáltan mosolyogni fog és dícsérő szavakat mond Smile
 
Kmellár Ildikó
Hunya
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó