KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Hólabda csöröge

ImageFiala Bea receptje

Ez egy igazán  finom sütemény recept!
Aki már készített  farsangi csörögefánkot, azt nem éri meglepetés, hiszen ugyanaz a tészta, kreatívan alkalmazva
 
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1kanál vaj
1 kanál rum
1 tojássárgája
csipetnyi só
porcukor
olaj a sütéshez
 
Elkészítése:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tojássárgájával, a sóval, és a rummal jól összedolgozzuk.
A tésztát cipóvá formázzuk és egy fél óráig pihentetjük.
Ezután 2mm-es vastagságra és kétujjnyi szélesre nyújtjuk. Derelyemetszővel 15-20 cm-es csíkokra vágjuk.
A csíkokat kézzel laza gömbbé tekerjük és bő forró olajban kisütjük.
Amikor aranysárgára sült, lecsepegtetjük egy papírtörlő segítségével, és megforgatjuk jó vastagon porcukorban.

Jó sütést!
Fiala Bea
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó