KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Halloween ötletek

Papírmasé tök

Image Kiss Krisztina küldte be ezt az ötletet a Halloween pályázatra.
A papírmasé technikával készült ablakdíszek, kellemes hangulatot adnak a szobának a félig áttetszőségével, a színek finomságával.
Ezt halloween tököt könnyű elkészíteni, és nagyon kevés pénzből megvalósítható.

Kellékek:
* pauszpapír, vagy zsírpapír
* tapétaragasztó
* vízfesték vagy tempera
* vékony drót
* ecset
* olló

Elkészítése:
Image1. Drótból meghajlítom a tök körvonalát, a szárát és a levelét.
Image2. A pauszpapírból csíkokat tépek le, bekenem tapétaragasztóval és függőleges elrendezéssel felragasztom a drótra. (lehetőleg tépjük és ne nyírjuk, mert száradés után a tépés formája a tök kissé érdes felületét, mintázatát jól kiemeli)


Image3. Kivágom a szemeket és a száját a pauszpapírból és befestem piros vízfestékkel.Image4. Befestem a tököt narancssárga vízfestékkel, majd a szemeket felragasztom a tapétaragasztóval.Image 5. A szárát hozzáillesztem a tökhöz, felragasztoma papírcsíkokat, ezt zöldre festem, és hozzá illesztem a elkészített levelet is.Image6. A kacs részét úgy készítem, hogy egy vékony papuszpapírt összesodrok a tenyeremmel, befestem, feltekerem egy ceruzára, bekenem tapétaragasztóval, ha megszáradt óvatosan lehúzom, és felkötöm a szárra.

Jó munkát kívánok!
Kiss Krisztina

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó