KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

gyerekszoba

Fakanálfigurák

Image Azért szeretem ezt a technikát, mert olcsón, kevés alapanyagból, és gyorsan elkészíthető, mégis nagyon kedves és szép dekorációja lehet otthonunknak, vagy akár ajándékul is szolgálhat szeretteinknek.
Szükséges anyagok, és eszközök:

- Különböző méretű fakanalak
- Akrilfestékek
- Dekorgumi
- Mozgó pupillájú szemek
- Szaténszalag
- Zseníliadrót
- Ragasztó (pl. Technokol, vagy ragasztópisztoly)
- Gyöngyfűződrót
- Vékony színes filctollak

Elkészítés

Holló:
A kiválasztott fakanalat feketére mázoljuk. Amíg szárad, fekete dekorgumiból tetszőleges méretű szárnyat szabunk, narancssárgából pedig csőrt (egyszerű háromszög) és lábakat. Száradás után a szárnyat a fakanál nyelére ragasztjuk (a fakanálfej domború oldala legyen elől, a szárny a hátoldalra kerül).
A csőrt is a helyére ragasztjuk, amelyre előzőleg piros filctollal megrajzoltuk a "mosolyt" és két pici orrlyukat. A drótból két db néhány cm hosszúságú darabot vágunk, és ezeket egy vékony, hengeres tárgy (pl.ecsetnyél) segítségével spirálformájúra alakítjuk. Ennek egyik végére ráerősítjük a lábat, a másik végét pedig a szárnyba szúrjuk, és a végét visszahajtjuk. Felragasztjuk a fejre a szemeket, és kész is a hollónk.

Teknősbéka:
A fakanalat zöldre festjük. Barna dekorgumiból kivágunk egy kissé ovális formát, amelyet a fakanálra ragasztunk. A lábakat (és azok rögzítését) a hollóhoz hasonló módon készítjük. Felragasztjuk a szemeket.
Szempillákat is rajzolhatunk fekete filctollal. Rózsaszín dekorgumiból két pici kört vágunk ki, ez lesz a teknős orcája. Piros filctollal megrajzoljuk a száját, feketével pedig pici orrjukakat. El is készült a teknősünk.

Malac:
A fakanalat rózsaszínre festjük. Rózsaszín dekorgumiból füleket, és orrot vágunk ki. Az orra fekete filctollal orrlyukakat rajzolunk. Felragasztjuk a szemeket, a füleket, és az orrot. Megrajzoljuk a szájat, a szempillákat és a szemöldököt. Egy darab rózsaszín zseníliadrótot spirálisra teketünk, és azt a fakanál hátoldalához rögzítjük. Egy néhány cm-es ezüstszínű szaténszalagból masnit kötünk a malac nyakába, és készen is van a művünk!
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó