KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Apró kreatív ötletek

Torta hőlégballonnal

Torta Gyenis Bernadett szakértőnk ötlete


Hozzávalók a tortához

Piskóta
* 10 tojás
* 10 ek cukor
* 9 ek liszt
* 1ek kakaópor
* késhegynyi sütőpor

Krém
* 1 vaníliás pudingpor
* 3 ek cukor
* 1 üveg meggybefőtt
* 1l cukrászati habalap
* 1cs tejszínhabpor
* 2-3 ek kakaópor

Elkészítése
10 tojásból kakaós piskótát sütünk, kihűtjük.
A pudingport elkeverjük 3 ek cukorral. Fél liter meggylevet adunk hozzá majd megfőzzük,kihűtjük. Ha kevés a meggylé egészítsük ki vízzel.
A habalapot felverjük, közben hozzáadjuk a habport.

A felvert habot 3 részre osztjuk: az első részt félretesszük a díszítéshez,a másodikat kakaóporral ízesítjük, a harmadikat a meggyes masszához keverjük.
A piskótát felvágjuk, az első lapot meggyes, a másodikat kakaós krémmel kenjük meg.
Ezután maradék krémmel bekenjük a torta oldalát és tetejét, majd tejszínhabbal díszítjük. A felső részre darált kekszet szórunk.

Díszítés:
*kék ételfesték
*kakaópor
*fagylalt tölcsér vagy télifagyi
*cukorkák
*pici madár figura
*vizibomba lufik
*lufifujó pumpa
*szalag
*hurkapálca
*fogvájó

A tortát díszítsük kék és fehér habbal,bökjük a közepébe a télifagyit.A tölcsért körben díszítsük kakaós krémmel.Pumpáljunk fel 4-5 db lufit,mindre kössünk csomót majd szalaggal kössük össze mindet.A lufik közé tegyünk hurkapálcát és bökjük a fagyiba.A madár figurát fogvájóval rögzítsük.

00torta21

00torta22
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó