KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Grafológia tanfolyam: Ki hogy szeret 2.rész

0parUtasi Ilona írása Nike Sneakersグッチ × ノースフェイス コラボレーションが発表 (GUCCI THE NORTH FACE) , Fullress , スニーカー発売日 抽選情報 ニュースを掲載!ナイキ ジョーダン ダンク シュプリーム SUPREME 等のファッション情報を配信!
Írásom előző részében bemutattam néhány olyan grafikus jegyet, mely az írásra tekintve szembetűnő és még a gyakorlatlan szem számára is sokat elmond az író ember érzelmi beállítottságáról.

Most lépjünk kissé „beljebb”, a betűk szintjére és nézzük meg melyik területen időz szívesen a lélek, vagyis az írás  melyik zónáját dolgozza ki, hová helyezi a hangsúlyt.
Ez lehet az ösztönök területe; az alsó zóna, mely a „g”, az „y” a „j”, a „p” betűk alsó és lehetőleg hurokkal képzett területét jelenti.
Ilyenkor erőteljes libidóról, stabil gyökerezettségről beszélhetünk. De az anyai szeretetet, az anyagiak iránti fokozott érdeklődést is itt láthatjuk.
Az elmagányosodott ember alsó zónája rendszerint csak jelzésszerű, huroktalan, redukált, mert vágyait vagy nem tudja, vagy nem meri megélni. Örömei fizikai síkon nincsenek.
A jó párkapcsolathoz pedig a megfelelő méretű ösztönzóna szolgáltatja az alapot.

Akinek fontos a mindennapi életben való megfelelelés, a gondolkodása praktikus és gyakorlatias, annak kellően kidolgozott és jól olvasható a középzónája, a középzónás betüi, melyek pld  az „a”, az „e”, „i”, „o”, „ö” megfelelően képzettek.
Az így író ember örömmel teszi a dolgát, felelősségteljes és lehet rá alapozni egy családi életben. Megvan a kellő ereje és önbizalma ahhoz, hogy a problémákat kézbevegye és leküzdje párkapcsolatában is.
Amikor a középzóna mérete nem megfelelő, vagy nem kellően kidolgozott, akkor nem beszélhetünk a mindennapi életben való jelenlétről, inkább egyéb területek irányába vonzódik az író ember.

Ha felfelé nyúlnak a betük felső szárai, vagyis a felső zóna kidolgozott, mely a
szellemi örömök és kihívások helye (pld a „b”, „d”,” f”, „ h”, „l”, „k” stb…akkor az így író ember látásmódja intellektuális, a világot, az embereket és még az érzelmeket is egy szellemi szűrön át nézi.
Ilyenkor általában az érzelmek szenvednek csorbát, mert az értelem és az érzelem egymás „rovására” működnek.

Természetesen egy párkapcsolatban fontos a szellemi összekapcsolódás is, de ennek mértéke szerencsés esetben megfelelő arányú Társunk igényeivel, elvárásaival.
A harmonikus személyiség mindhárom zónája kiegyensúlyozott méretü és tartalmas, vagyis kidolgozott. Nincsenek nagy szárkilengések, vagyis elégedett sorsával, képes a mindennapok örömeit megélni.

Ez lehetne egy optimális kapcsolat feltétele, mert így mindhárom életterületet teljességgel tudja megélni a lélek és marad ereje  támogatni Társát is az életúton.
Akit a fenti témánk érdekel, tartson velünk a III. részben is, mert folytatjuk!

Utasi Ilona
grafológus
+36 30 476 0009

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...