KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

A térigény jegyei a kézírásban

000luftUtasi Ilona szakértőnk írása
Sports Shoesスニーカーの検索一覧【新着順】
Vannak emberek, akiket sem fizikai, sem lelki értelemben nem lehet keretek közé szorítani, ha ezt mégis megteszik, az csak saját belátásukon alapulhat.

Ilyenkor a kézírásra tekintve is azt látjuk, hogy szinte „faltól-falig” terjed az írástömb, margót sem hagyva.
Az íráskép szellős, nagyméretű betűkből áll és inkább a mozgásra helyezi a hangsúlyt, a lendület csaknem minden jegye jelen van; jobbradőltség, enyhén felfelé menő sorok, nyomás a törzsvonalon, ékezetek előresietnek – akár a gon-dolatok. A kezdő nagybetűk kiemelkedő méretűek, enyhe díszítettség is lehetsé-ges. Az egész íráskép dinamikus, érzelemteli, hurkos és ritmusos, melyben a felső és az alsó zóna erőteljesen kilendül.

A sorokból sugárzik az aktivitás, az életszeretet, nagy energiákat tud mozgósíta-ni céljai érdekében az így író ember.
Éppen ezért lehetetlen „skatulyába” zárni őket és el kell fogadni szabadságvá-gyukat, ha a kézírás egyéb jegyei a tisztességről és becsületről beszélnek.

Ebben az esetben akkor a legharmonikusabb l egy párkapcsolat, ha az ilyen típusú társát szabadon engedi a párja, mert paradox módon akkor kapja tőle a legtöbbet, ugyanis hálás lesz a megértésért és igyekszik a legtöbbet kihozni magából ha mégis otthon marad.

Természetesen ez a személyiség jegy az így író ember  életének minden területére érvényes. Ezért gyakori a „ szabadúszó” színész, újságíró, vagy bármilyen egyéb foglalkozású, ahol lehetséges a kötetlen munkabeosztás.

Ennek az adottságának a tükre az otthona is, mert rendszerint van a lakásában dolgozó szobája, vagy dolgozó sarok, műhelye, rendelője, azonban a folytonos mozgás  következtében rendszerint nincs stabil fogadóórája, vagy rendelési ideje.

Lakásának (életterének) is „méretesnek” kell lennie, hatalmas ablakokkal és tág terekkel, melyeket bátran, nagyvonalúan, de saját feje szerint rendez be. A lakó-telepi szűkösségeket csak ideig-óráig viseli el, legfeljebb átmeneti állapotnak tekintve, ahonnan vagy a munkájába, vagy egy tágasabb otthonba, esetleg hét-végi házába menekül.

Persze ha ezt a tágasabb otthonát megszerzi, ott sem láthatunk kényelmes olvasó fotelt és házicipőt, mert az így író ember számára a pihenésnek, a feltöltődésnek csak aktív formái léteznek.
Ezért inkább találunk kondihelységet a szuterénban, vagy kerékpárt, evezőt, sílécet, kerti szerszámokat a garázsban természetesen a kocsi mellett, mert Ő akkor boldog, ha mindennapjai mozgalmasak és a változásokat aktívan, korlátok nélkül, és kedve szerint élheti meg.

Utasi ilona
+36 30 476 0009
Márciusban grafológia tanfolyamok indulnak!
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...