KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Az örök újrakezdők

Image ...és a "fontolva haladók" kézírása. Utasi Ilona - grafológia, asztrografológia szakértő
latest Running Sneakers97 Nike Running Shoes Reviews
Ahogy múlik az Óesztendő és közeleg az Új év, gyakran megfogalmazódik az emberekben az újrakezdés gondolata, de legalábbis valamelyik életterületet érintő változás bevezetésének igénye, melynek gyakori dátuma a január 1.
 
Ahhoz, hogy a lélek nyitott legyen a változásokra, a kézírásnak is „nyitottnak” kell lennie, vagyis a kötésmód girlandos, az oválok felül nyitottak, a betűk  enyhén jobbra dőltek, a mozgás és a forma egyensúlyban van, a kézírás mégis lendületesnek mondható.
A kötések rugalmas lefutásúak, a vonalaknak tartásuk van. A törzsvonalak határozottak, egyenesek, a nyomaték mindig a fentről lefelé tartó vonalakon van, melyek az alapvonalig leérnek. A középzóna kidolgozott és szilárd formákból áll.

Az oválbetűk (a, o, ö, ő) melyek az önértékelés, önbizalom tükrei, hibátlan kerek formájúak, mert ahhoz, hogy egy elhatározásból eredmény legyen, bíznia kell önmaga erejében az embernek.

Itt tehát meg is találtuk a kulcsszót, amely egy újrakezdés sikeréhez szükséges és ez a szilárd  önbizalom, az önmagunk erejébe vetett hit.
Ennek kell tükröződnie a kézírásban ahhoz, hogy célját elérje a lélek és még valami; az pedig a kitartás.
Image
Ha a kézírás szabályos; a betűk mérete, a dőlésszög közelítően azonos, a sor és a margó formája egyenes és iránya még egy kissé felfelé is tart, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az így író ember nemcsak kitűzi a célját, hanem el is éri azt.

Ha olyan jelenséggel találkozunk, ahol az íráskép szabálytalanságokkal tarkított, vagyis a betűk mérete változó, a nyomaték egyenetlen, az íráskép inkább nagy, felfújt formákból áll, a sorok és a margók formája hullámzó, a betűk dőlése ingadozó, akkor joggal gondolhatunk arra, hogy csak egy múló hangulat a változás igénye.
Ezt alátámasztja az a jelenség, ha a törzsvonalak megtörnek, a kézírás pedig hol meglendül, hol pedig lelassul, melynek következtében a lendület meg-megtörik.  
              
Ha a felsoroltakhoz még az oválbetűk méretének változásai is hozzájárulnak  és a formájuk törésekkel, horpadásokkal képzett, akkor a hangulati elemekhez még a megingatható önbizalom is társul

A kitartás hiánya, a belső bizonytalanság következtében a lélek hamar feladja és jó esetben újabb dátumot tűz ki, ami lehet akár, a „Holnaptól kezdve…” is.

Emiatt hasznos a nagy elhatározások előtt az önvizsgálat, a befelé fordulás annak érdekében, hogy a kitűzött célok reálisak legyenek és ne haladják meg az egyén teljesítő képességét, mert  a kudarc érzése még a nehezen elért eredménynél is fájdalmasabb.

Minden kedves Olvasónknak BOLDOG ÉS EREDMÉNYEKBEN GAZDAG ÚJ ESZTENDÕT KÍVÁNOK!

                        
Sok szeretettel: Utasi Ilona
30 476 0009

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...