KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Vöröslencse krémleves

lencseleves180...kolbász ropogóssal
short url linkNike Air Jordan 1 Retro High OG NRG "Igloo" Shoes 861428-100
Jó ideje szerettem volna már kipróbálni a vöröslencsét, de eddig vagy nem sikerült vennem, amikor szerettem volna, vagy egyszerűen kiment a fejemből, hogy vásárlás közben keressem. A hétvégén a magárusnál a kígyózó sorban állva gondolkodtam a másnapi levesen, amikor megláttam a vöröslencsét. Így ma végre megszületett belőle ez a leves :)

Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg vöröslencse
1 kisebb fej vöröshagyma
2-3 babérlevél
fűszerkeverék (melyben koriander, kurkuma, cayenne bors, édeskömény is megtalálhatók)
kevés chili paprika
2 tk tejföl
fél dl tej

kolbász

Elkészítése
A lencsét nem kell beáztatnunk előző este, hiszen nagyon hamar megpuhul. Mossuk meg, majd miután az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteltük, tegyük ezt is a fazékba. Sózzuk, valamint babérlevéllel fűszerezzük és engedjük fel vízzel.
Amikor a lencse megpuhult, húzzuk le a tűzről a levest, távolítsuk el a babérleveleket, és botmixerrel pürésítsük az egészet.
A fűszerkeverékkel (jelen esetben ázsiai) ízlés szerint szórjuk meg, vágjunk hozzá 1-2 karika szárított chili paprikát, és sózzuk meg ismét, ha szükséges.
A tejfölt a tejjel keverjük el, ehhez adjunk két merőkanállal a levesből, majd az egészet egy szűrőn át öntsük a fazékba.
10-15 percig főzzük még, sűrűn megkavargatva.
A kolbászt vágjuk vékony karikákra és kevés olajon süssük ropogósra. Tálaláskor tegyünk belőle a leves tetejére.
lencseleves2

Fahéjas Pâté / Szabó Edina
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...