KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Légy kreatív

 Kreatív hobbyA Meglepetés Magazinban megjelent riport vágatlan szövege

latest RunningJordan Ανδρικά • Summer SALE έως -50%

Sokat használjuk a kreatív szót manapság, de kevesen vannak tisztában a tényleges jelentésével, valamint jelentőségével.

A kreativitást alkotókészségnek is fordíthatjuk, mert a folyamat során valami újat hozunk létre, alkotunk. Egész életünket áthatja.
Alap emberi adottság, vagyis mindenkinek jut belőle. Persze kinek több, kinek kevesebb. A lényeg azonban, hogy fejleszthető (minden életkorban) és el is sorvasztható (már gyermekkorban is).

Érdekességként említeném,  hogy ahányféle emberi tevékenység van, annyiféle kreativ terület létezik.
Ebből adódóan, ha az egyik területet erősítjük, áthat valamennyi területre.

Teszem azt, elhatározom, hogy megfestek egy csendéletet és előtte még sosem próbáltam.
Ez remek megoldandó probléma sorozat elé állít.
Végig kell mennem egy folyamaton.
Amennyiben megoldom és ott virít a nappalimban a kis saját első festményem, nagy dolgot cselekedtem!
Átkapcsoltam az agyamat kreatív üzemmódra és olyan idegpályákat edzettem, amelyek később, más területen is segítenek problémákat megoldani. A folyamat hasonlít az izomerősítésre.
Kreatív erőinkkel nagyobb eséllyel fogunk új munkahelyet keresni, fogyókúrázni, társat találni,...- mert ez egyszerűen így működik!

Nem csupán a gondolkodásunk lesz rugalmasabb. Egy alkotó folyamat mindenképpen megnyugtat, kikapcsol egy másik, - stresszmentes bolygóra röpít. Ez az élmény  hozzájárul a lelki egyensúly megőrzéséhez, következésképp az erősebbb immunrendszerhez, a hosszabb élethez is.

Bizonyos pszichés megbetegedéseknél kiváló eredménnyel alkalmaznak alkotó-tréningeket. Értelmileg visszamaradt gyermekek látványos fejlesztésére is a legfontosabb eszközök egyike.

Jómagam az egész életemet igyekszem  a kreativitás jegyében élni. Ez nem csupán az alkotást jelenti, hanem azt is, hogy mindennel foglalkozom, ami érdekel, amit megismerthetek és újszerű ötletekkel oldhatok meg. Ettől színes és pezsgő az életem, könnyebben veszem az akadályokat, megpróbáltatásokat.

Egy ideje tanfolyamokat is vezetek, ahol a kreativitásról szól minden.
Gyakran esnek be hozzám megfáradt nők, akik mintegy tudat alatt keresnek mentőkötelet egy kreatív tanfolyamban.
Jó megérzéssel teszik!
A foglalkozás végén egytől egyig ragyogva, a föld felett 10 centivel röpködve távoznak kezükben kis remekműveikkel.
mindenképpen csodálatos dolog átélni az alkotás folyamatát.

Azt tanácsolom minden Kedves Olvasónak, hogy legalább hetente egyszer áldozzon a "Kreatív Istennőnek" valamiféle apró alkotással. Lehet ez egy csuda sütemény, egy szobaátrendezés, egy kötött sapka, vagy bármi, csak mozgassuk meg agyunk kreatív erőit!


Mezei Katalin



 
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...