KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Törhetetlen tojások

Húsvéti tojásKónya Krisztina ötlete
affiliate link trace本物のカッコ良さ。BURTONのおすすめスノボウェア8選

Kedves Kreatív Café! Kedves Mindenki!

Ismét küldök nektek kettőt az ötleteimből.
Az első, - Húsvéthoz kapcsolódva - a törhetetlen tojások.
Ezek akkor praktikusak, ha kisgyerek van a családban. Az elkészítésük nagyon egyszerű, akár varrógép nélkül, kézi varrással is elkészíthető.

Egy tojáshoz 2 darab tojásformát kell kiszabni a lehető legvidámabb mintás anyagból. Színt színére fordítva összevarrjuk a két oldalt úgy, hogy 2-3 cm rést hagyunk a kifordításhoz, kitöméshez.

Mielőtt kifordítjuk vagdossuk be a széleket, de csak szigorúan a varrásig, hogy a kifordítás után ne feszüljön a varrásráhagyás és szép gömbölyű íves, pocakos tojásaink legyenek.

Ezután kifordítjuk és kitömködjük.
Kitömni lehet töltőanyaggal, habszivacs-törmelékkel, de a bab is jó és akkor babzsák tojás lesz. Én mind a hármat próbáltam és mind jó.

Kitömés után a szabadon hagyott nyílást apró rejtett öltésekkel összevarrjuk és kész is a tojás. Ha egyszínű anyagból készítjük lehet dekorálni különböző szalagokkal, gombokkal, gyöngyökkel, vagy akár textilfilccel személyre szóló üzeneteket is írhatunk rá. Én tavaly húsvétkor egy csomót ajándékba adtam a családtagoknak, ismerősöknek.

További jó munkát és jó egészséget kívánok mindenkinek!

Üdvözlettel: Kónya Krisztina Pécsről

*Amennyiben 4 év alatti gyermek kapja, ügyeljünk rá, hogy kibonthatatlan legyen (pl dupla huzat, többszörös körbevarrás), nehogy lenyelje a tölteléket.

texttojas1

texttojas2

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...