KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Zöldségfigurák

Image Arnold Mónika ötlete

Vidám, mutatós dekoráció pillanatok alatt, fillérekből!
Ezeknek a figuráknak az elkészítéséhez nem kell más, csupán némi zöldség, és egy kis fantázia. A gyerekek imádják, de mi felnőttek is nagy örömünket lelhetjük ezeknek az őszi hangulatú, 100%-ban természetes alapanyagokból összeállított, kedves lakásdekorációknak az elkészítésében.

 

Szükséges anyagok, és eszközök:
 - különböző méretű, formájú, és színű zöldségek, gyümölcsök (szinte bármit felhasználhatunk: burgonyát, tököt, répát, paprikát, padlizsánt, hagymát, szőlőt, szilvát, gesztenyét stb.)
- fogvájó, saslikpálca, hurkapálca
- rafia
- kukoricacsuhé
- kés, olló
- erős fonál, vagy zsineg
- esetleg mozgó szem és ragasztópisztoly

Image

Elkészítés:
 Helyezzünk minden felhasználható alapanyagot magunk elé az asztalra, és nézzük meg mire hasonlít leginkább egy-egy darab, mit tudnánk készíteni az adott zöldségből.
Az egyik személyes kedvencem a kismalac, ami igazán egyszerűen, és gyorsan elkészül. Nem kell más hozzá, mint egy szem krumpli, néhány szelet sárgarépa, és pár darab fogvájó. Orra, fülei és lábai répaszeletből készülnek, melyekbe beleszúrjuk a fogvájó egyik végét, a másikat pedig belenyomjuk a krumpliba. Ennyi! Hát nem egyszerű?

Image

 Egy másik kedvencem pedig a hernyó. Néhány szem szőlőt felfűzünk egy erőssebb fonálra, majd az elkészült hernyót egy darabka káposztalevélre helyezzük. Kész!
Engedjük szabadjára a fantáziánkat, bátran kísérletezzünk, próbálgassunk csak! Elrontani nem igazán lehet.
Jó munkát!

Image


Arnold Mónika

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...