KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Ovis zsák

Image Ezt az ötletet Fábiánné Bata Marianna küldte be.
Ezt az ovis-zsákot kedvcsináló céllal a pici fiamnak varrtam amikor oviba készült. Mivel vállfás zsák nem fért be a szekrénybe, ezt a speciális formájú zsákot kreáltam.  

Hozzávalók:
-  fehér és barna hosszabb szőrű anyag
- fehér cipzár
- egy darabka zsinór akasztónak
- mintás anyag bélésnek
- egy műanyag maciorr
- fekete fonal

Image A szabásminta A jelű darabját kiszabjuk a szőrös fehér anyagból kétszer. Egyik lesz a hátlap, a másikat középen félbevágjuk, ez lesz az eleje. Ugyanezt kiszabjuk a színes anyagból is bélésnek.

A B jelű részt barnából szabjuk ki, a C jelű macipofi fehér legyen.  D jelű lesz a pocakja, közepén a cipzárral, az E jelű a kezek és lábak (duplán kiszabva) és a fülek. Két karika forma a szemeknek.

Először a szájat hímeztem rá a pofira aztán rávarrtam a fejre a fülekkel és a szemekkel együtt. Utána az elejét készítettem el. Előlapra került a két fél pocak a kilógó kezekkel és lábakkal amikre körmöket hímeztem vastag fekete fonalból. Felvarrtam a fejét is. (Az anyag széleit nem tisztáztam el, hanem sűrűbb cikk-cakköltéssel varrtam rá a másik anyagra.) A béléssel együtt az elejére varrtam a cipzárat. Az elő és a hátlap összevarrásakor akasztónak a tetejére varrtam a félbehajtott zsinórt. A végén betekertem a maciorrot.

A szabásmintán csak a formákat tűntettem fel, az arányok teljesen a létrehozni kívánt eredménytől függenek. A lényeg az, hogy a cipzár ne érjen le a maci fenekéig, hogy lehessen hová pakolni a pótzoknikat. 

Fábiánné Bata Marianna ötlete


 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...