KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Doboz

Image Német Krisztina ötlete
Ezt a dobozt az augusztusban születendő kislányomnak készítettem. Ebben szeretném gyűjteni neki a saját kis személyes dolgait és később pedig odaadni neki!

Hozzávalók
(minden hozzávalót megvehetsz dekor vagy kézművesboltban):

1. Doboz, ami zárható
2. Deka típusú (más is lehet) matt acryl hobbyfesték, olyan amilyet szeretnél. (az én esetemben ez egy vanília színű és egy testszínű (rózsaszínes) volt)
3. Ragasztólakk decoupage/szalvéta technikához
4. Decorfin típusú (más is lehet) kontúrvonalazó festék (üvegre, plexire, papírra is jó), a kívánt színben. (Az én esetemben ez fehér színű volt)
5. Acryl lakk
6. Ecset, lehetőleg rövid sörtéjű, én azzal könyebben dolgoztam.
7. Szalvéták
8. Csipke
9. Hobbyragasztó

Elkészítés:
Image Először is, lefestjük egy réteggel a dobozt. Ha megszáradt, kb. 30 perc, megint rá kell menni egyszer, hogy szép színt kapjunk.
Ezek után a szalvétákból éles olló segítségével kivágjuk a mintákat, amiket a dobozon viszont szeretnénk látni.
A szalvétáról leválasztjuk az összes réteget, hogy csak egyetlen fátyolszerű maradjon, amin ugye a minta is van.
Rárakjuk a szalvétát a mintával a fényképalbumra, a decoupage ragasztóval szépen felragasztjuk, vigyázva, hogy ne ráncosodjon, ill. hogy ne maradjon alatta levegő. Ezért jó a rövid sörtéjű ecset, mert azzal jól fel lehet ragasztani.
Ha fent van az összes minta, várunk, amíg megszárad. Ez is kb. 30 perc. A csipkét levágjuk a kívánt méretre, és a hobbyragasztóval felragasztjuk. Nem baj, ha először meglátszik a ragasztó, mert utána el fog halványulni.
Fogjuk a kontúrozót, és a kívánt mintákat rárajzoljuk a dobozra.
Vigyázni kell, hogy nehogy elmaszatoljuk. Előtte érdemes gyakorolni a kontúrfesték használatát egy külön papíron, hogy mennyire kell megnyomni a festéket, hogy olyan mennyiség jöjjön, amilyet szeretnénk. Ezt én hagyom száradni majdnem egy éjszakán át. Ha mindez megvan, Acryllakkal lefújom, hogy tartós legyen.

Német Krisztina
Veszprém

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...