KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Zsugorka gyűrű

ImageSzeretem a sajátkészítésű bizsut. Másik kedvencem pedig a zsugorka nevű műanyag.
Zsugorkával rengeteg medált készítettem már. Aztán jött az ötlet, hogy gyűrűt is készítsek. Bevallom, az első nem sikerült. Amikor kivettem a sütőből és körformára igazítottam, lassan dolgoztam vele és megdermedt idő előtt. Azóta tudom, hogy csak pár másodpercem van az alakításra.

Image Először az opál színű zsugorkalapot méretre vágtam: 14,2 x 1,6 cm
 
 
 
 
 
 
Image Utána lekerekítettem ollóval a sarkait.
Egy finom szemcsés csiszolópapírral megcsiszoltam a felületét, ahová a mintát szántam.
Letöröltem  a felszínét egy puha ronggyal.
 
 
 
 
ImageEgy alaposan kihegyezett fekete színes ceruzával rajzoltam rá a mintát. Lehet, hogy sima grafitceruzával is jó, de még nem próbáltam.
 
 
 
 
 
 
 
 
Image Mielőtt a sütőbe tettem volna, az egyik gyűrűmet felpróbálgattam különböző henger alakú tárgyakra. A győztes a az egyik lakkfilc kupakja lett. Tehát ez volt a méretadó alapforma.
 
 
 
 
 
 
 
 
Image A kész lapot betettem a 150 fokos sütőbe 10-15 percre. A lapocska a negyedére csökkent és sülés közben össze vissza kunkorodott. Nem szabad idő előtt ivenni!
 
 
 
 
 
 
 
 
Image Utána egy csipesszel kikaptam a sütőből és egy rongy segítségével gyorsan a kupak köré tekertem a még kissé lágy lapot. Így felvette a formát és pont jó lett az ujjamra.
 
 
Somogyi Bea ötlete
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...