KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Képek keresztelőre

Image Török Klára ötlete
Az első ötletcsokor az unokahugi keresztelőjére született. Nem akartam pénzzel, vagy tucat ajándékkal beállítani.
Ezért megkérdezetm milyen színű lesz a gyerekszoba, s ahhoz alkalmazkodtam. Mivel az illető kislány volt, a színek is ahhoz igazodtak.Image Készítettem neki 3 képet a falra. A képeket gipszből öntöttem ki, azután akrilfestékkel befestettem, majd jött a szalvéta dequpázsolása.
Mivel a szalvétán a minták sokszor 'elvesznek', áttetszővé válnak, mire fölragasztom őket, ezért a kontúrokat át szoktam festeni akrilfestékkel.
Sőt, jelen esetben, a pillangó szárnyaira is festettem még pontokat. Azt akartam, h a képek is harmonizáljanak egymással, de sokszor sajnos nem kapni 'testvér' szalvétákat, olyanokat, amelyeken azonos a minta, de valamiben mégis eltérnek egymástól.
 

Image Így vettem az alapszalvétát, földequpázsoltam. Utána - jlen esetben pillangós szalvétáról van szó - esztétikusan elrendezve még dekuázsoltam a már fölragasztott szalvétára még pillangókat. Így az összkép teljesen azonos, a képek azonban mind-mind mások.
Ezek után természetesen szükség volt a két rétegben fölragasztott szalvéta miatt - mert annak sötétebb lett a tónusa - az egész háttér színének igazítására. Ehhez a megfelelő színű festéket kikevertem, majd szivacsdarabbal eltunkoltam a háttérszín egyenetlenségeit.

A mellékelt képeken látszik, hogy nem voltam még elégedett az elkészült képpel, így füvet is festettem a kép alsó felére akrillal. Így próbáltam a nem teljesen megfelelő szalvétából megfelelő képet készíteni.
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...