KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Kutyus-óra

ImageDomján Anditól kaptam ennek az igényes, bájos ötletnek a leírását és fotóját.
Ezennel közkinccsé tenném...

 

Anyagok, kellékek:
- 1 db óraszerkezet (hobbyboltban kapható)
- 1 db fatábla és méretben hozzá illő képkeret
- 1 db mintás szalvéta (alvó kutyus)
- 12 db csontocska (kutyaeledel boltból)
- kőhatású festék
- decoupage ragasztó
- decoupage lakk
- ragasztó (ragasztópisztoly vagy erős hobbyragasztó)
- ecset

Elkészítés menete:
A műveletet szinte "a végén kezdtem", ugyanis a csontokat elő kellett készíteni. Kisállat kereskedésben darabonként kiválogattam az ép darabokat, majd otthon lekentem őket decoupage lakkal. Ezt megismételtem száradás után, hogy véletlenül se legyen később eledel szagú az óra :)

A fatáblát pontosan a közepén kifúrtam olyan méretűre, hogy az óraszerkezet rögzítőeleme átférjen rajta. Ez kb. egy 4-5 mm-es lyukat jelent (lehet kapni olyan táblát is, ami már előre ki van fúrva!). A fatáblára ezután decoupage technikával felragasztottam a mintás szalvéta legfelső rétegét.

A keretet külön lefestettem, színben a mintához illő, kőhatású festékkel. Ráragasztottam a keretet a táblára (érdemes ragasztópisztolyt használni, mert tartós a hatása). Az órákat szimbolizáló csontok helyét kijelöltem halványan, ceruzával. A 3; 6; 9; 12 óra helye egyértelmű, a többit szögmérő segítségével húztam be, hogy az óra pontossan mutassa az időt.

Ezután ragasztópisztollyal, egyenként felragasztottam a csontokat a végső helyükre. Az óraszerkezetet a helyére pattintottam, ceruzaelemmel beüzemeltem.

Becsomagoltam színes csomagolópapírba, ugyanis ez volt a húgom szülinapi ajándéka. A kiskutyák azóta a nap minden órájában finom csontokról álmodnak...

 

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...