KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Alternatív fogyókúrás praktikák

Image Király Idikó szakértőnk cikke
Sport mediaAir Jordan
Sokan azért szeretik az őszi, téli hónapokat, mert a bolyhos pulóver és vastag kabát jótékony takarásában kevésbé feltűnők azok a makacs plusz kilók.
Mielőtt azonban vad éhezésbe fognánk, próbáljuk ki az alábbi módszereket, melyek egy kiegyensúlyozott diéta kiegészítőjeként hamar formába rázzák az ellustult testet.

1. Gyógyvíz kúra
Létezik egy módszer, amellyel nem a bevitt energiamennyiségét kell csökkentenünk, hanem a bélrendszeren való áthaladást gyorsítjuk meg. Magyarán szólva hashajtó kúrát végzünk - a szintetikus tabletták helyett azonban természetes módszerrel. Az előírás szerint naponta egy-két pohár szobahőmérsékletű gyógyvizet (keserűvizet) kell elfogyasztanunk étkezés előtt. A gyógyvíz mennyisége 2-3 dl legyen. A táplálék így gyorsabban halad át az emésztőrendszeren, s kevesebb fog felszívódni belőle. Az ivókúra hosszabb ideig nem alkalmazható, mert a szervezet előbb-utóbb megszokja. A célra kiválóan alkalmas a magyar gyógyvizek közül a Ferenc József, a Hunyadi János, a Mira és a Parádi.

2. Karcsúsító tusolás
A legolcsóbb és legtermészetesebb módszer a hideg vizes tusolás. Látványos, hirtelen fogyást nem okoz, de hosszabb távon garantáltan hatásos, és a bőr állagát is javítja - kiváló narancsbőr ellen. A hideg-meleg vizes váltózuhannyal fokozott eredményeket érhetünk el.

3. Étvágycsökkentő tea
A kökény virágából főzött tea kitűnő étvágycsökkentő hatással bír. Készítsük el házilag. A kökény virágát még a teljes kinyílást megelőzően szedjük le (vegyesen szedjük a bimbós és a már kinyílott virágokat.) Erre általában a március hónap, illetve április első fele alkalmas. A virágokat szárítsuk meg. Egy evőkanálnyi szárított levelet tegyünk a teáscsészébe és öntsük fel forró vízzel. Se cukrot, se más ízesítőszert ne használjunk. Hidegen, vagy melegen napi 2-3 csészével fogyasszunk belőle.

4. Étkezés előtt almaecet
Az almaecet kúrát nagyon régen ismerjük, a régi idők egyik kedvelt fogyókúrás módszere volt. Étkezés előtt kb. 20 perccel igyunk meg 1 pohár vizet, amelybe 1 evőkanál almaecetet és egy kávéskanálnyi mézet tettünk. Érezhetően csökkenni fog az étvágyunk, s az almaecet zsírégető hatással is bír. Ellátja a szervezetet a szükséges ásványokkal, és hosszú távon súlyvesztést biztosít.

Király Ildikó
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...