KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Üvegmatrica

Kedves Katalin!
Üvegmatrica festéssel kapcsolatban az a problémám, hogy a kész művek eltávolítása a fóliáról rendszerint nem sikerül tökéletesen. Hol szétszakad, hol az egyik része ráfordul a másikra és összeragadnak. Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy hogyan tudnám egyszerűen és tökéletesen lehúzni a képet a fóliáról? Válaszát előre is köszönöm. 
  

 

Kedves Eszter!

Sok múlik a matricafesték minőségén. Olykor megéri a drágább.
Persze lehet, hogy technikai hibákat követtél el.
Egy lényegi leírás:
A kontúr használatánál ügyeljünk arra, hogy a tubus csőre ne érjen a felülethez, 1-2 cm-re a kép fölött vezessük, csak a vonalak lezárásához érintsük a képhez. A flakonból kifolyó anyagcsík ne feszüljön meg túlságosan. Lassan egyenletesen vezessük a flakont, ügyelve, nehogy elszakadjon a paszta. Ha valamit elrontottunk, fülpucoló pálcikával rögtön javítsuk. A körvonalak száradása után töltsük ki azokat. (4-8 óra)
A kitöltéshez ne használjunk ecsetet, a festéket a flakon csúcsával, vagy hurkapálcával kenjük szét.
A fény felé tartva ellenőrizzük, hogy teljesen befedte-e a festék az adott felületet a kontúrokig, mert ha nem, a matrica lehúzáskor szakad!!!!
Mindig fejezzünk be egy adott mezőt, csak aztán menjünk a következőre.
A festéket közvetlenül a befestendő felületen keverjük ki, úgy, hogy 2-3 színt felviszünk, majd fogpiszkálóval összekeverjük. Buborékok keletkezhetnek, azokat rögtön tűvel szúrjuk ki.

Sok sikert!
Kati 

 

 

Esbeta válasza

Szia Kati! Régen találkoztunk. Az üvegmatricát könnyebb leválasztani a műanyagról, ha 5 percre beteszük a hűtőbe. A festék ilyenkor hirtelen megdermed és szinte leválik. A kezünk melegétől felragad az üvegre. Levenni pedig akkor könnyű, ha hajszárítóval egy kicsit megmelegítjük. Vigyázunk, nehogy túl melegítsük, kb. 30 cm-ről pár pillanatig ráfújuk a meleg levegőt és már szedhetjük is le fóliára. 

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...