KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

A Föld szívcsakrája

Image A Föld szívcsakrája Dobogókőn - A Pilis titkai

Járt már a Pilisben? Sok magyar ember nemleges választ ad erre a kérdésre, pedig a világ számtalan távoli helyét felkereste már pl.: az Egyiptomi piramisokat vagy Görögország nevezetességeit és egyéb kedvelt turistahelyeket. A Dalai Láma meglátogatta ezt a csodálatos hegységet, ez sem véletlen. Miért van az, hogy sokan a világ másik végéről eljönnek és felkeresik ezt a helyet, míg sok magyar ember tudomást sem vesz róla? – gondolkodjunk el ezen a kérdésen.

A Kárpát-Medence közepén, Magyarország szívében a Pilis hegység belső, védett részén helyezkedik el Dobogókő, ahol a Föld szívcsakrája működik. Ez az energiaközpont nem statikus jellegű építmény, hanem pulzáló energiagóc, csomópont erővonalrendszer. A település elnevezéséről: Dobogókőről is a szív dobogására asszociálunk. Továbbá érdekes Dobogókőn a Szer-kő elnevezés is, ami a szerelem, szeretet szavak előtagja.  Repülőgépről nézve a hegységet Dobogókő körül egy szív alakot rajzolnak ki a hegyek.

Image

A magyarok küldetéséről Wass Albert a következőket írja:

„De annyit mondhatok neked fiam, hogy mindaddig nem lesz békesség többé, míg meg nem tisztul lelkében a magyar, mint gyémántkő a tűzben. S míg ez be nem következik, addig meg kell őrizzük számukra a nagy titkok tudását, mit őseink hoztak messzi földről, napkelet felől, Úr városából.”  (Wass Albert: Hagyaték)

Õseink valószínűleg kiváló érzékkel rendelkeztek az energetikai térrendezés (térkihasználás) területén és a legideálisabb, legbiztonságosabb helyre tették királyi székhelyüket.
Térrendezési szempontból a Pilis kapuja: Pilisszántó is tökéletes tájformátumban fekszik, patkó alakban ölelik körül a hegyek. Az északi oldalon a Pilis hegy nyújt védelmet, bal oldalon a Hosszú hegy, jobb oldalon kisebb dombok és dél felől ( Budapest felé) nyitott a terület.

Image

Érdemes megfigyelni a Pilis szó jelentését. Szláv eredetű szó, kopasz a jelentése. A magyar zászló és a csakrák összefüggéseit figyelembe véve ugyanazt a hármasságot figyelhetjük meg a Pilisben. Amikor Budapest felől Pilisszántó felé közelítjük meg a hegységet a Pilis hegy Földanyaként tárt karokkal vár ránk (gyökércsakra). Dobógókőn a szívcsakra hatását érezhetjük, majd ha továbbmegyünk a Pilis hegy csúcsa „a kopasz fejtető” szimbolizálhatja a koronacsakrát. A Földanya befogadó az egész világra, de főként Nyugat felől várja az embereket, akiknek nagyobb szükségük van rá, mint a Keleti népeknek. A tájformációban megfigyelhetjük, hogy Nyugat felé ( ahol lemegy a Nap, a Fény) nyitottabb a Földanya karja.

A szívcsakra a feltétel nélküli szeretet energiáit sugározza. A magyar embernek egyetlen feladata van, hogy ezt a tudást felelevenítse magában és értékrendjét a másokhoz való szeretetteljes viszonyulás határozza meg.

Azt gondolom, hogy a valódi értékeket nem tudták elpusztítani, mert azok az „örök bölcsesség útjain tovább élnek”. Bízom benne, hogy a szellemi ébredés megindul hazánkban (és a világban) és visszatalál gyökereihez a magyar nép. Ez a folyamat már biztosan elindult, s ezért kutatják egyre többen a Pilis titkait.

ImagePilisszántón 2000. szeptember 20-án találtak egy kb. 80 kilós 84-47 cm nagyságú faragott homokkövet a régi temetőben. A Szántói Keresztes Kő szokatlan formájú és szimbolikájú. Egyes feltételezések szerint a Szent Kereszt kolostor egyik lehetséges helyén találták.

 2000. december 20-án felállították a Pilis lábánál a Pilis Keresztjét. Ez a kereszt is szimbolizálja a Pilis szakrális szerepét. 2002-ben elindult egy rendezvénysorozat a Szántói Szikla Színházban „Pilist tisztelni jöjjetek” címmel. Hiszem, hogy ezek a történések idevonzzák a magyarságot és segítik küldetésének teljesítésében.A magyar energetikai térrendezés magyar hagyományokon alapuló ősi tudás. Ez a rendszer a harmonikus lakókörnyezet megteremtésének, kialakításának elveit tartalmazza. Magába foglalja mindazokat a szempontokat, amiket érdemes figyelembe vennünk, ha építkezünk, lakást felújítunk, vagy egyszerűen csak berendezünk, átrendezünk. Mindezen elvek ismerete és használata abban segít, hogy a házban (lakásban) élő megtalálják testi-lelki-szellemi egyensúlyukat, azaz a harmóniát. Hozzájárulhat egyes életterületek működésének megerősítéséhez is.

 Németné Wéber Gabriella

 

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...