KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Vacsora dilemma

ImageNem tudod eldönteni, hogy vacsorázz-e vagy sem?
Erre a kérdésre adok neked válaszokat, és te magad döntheted el, hogy mi lenne a jó!
Nike sneakersNike Air Force 1 07 LV8 Utility White AJ7747-100 Shoes for Sale – Buy Best Price Adidas&Nike Sport Sneakers

Személyszerint, én úgy gondolom, hogy KELL vacsoráznod, mivel soha nem az a fontos, hogy mikor eszel. Teljesen mindegy, hogy mikor eszel, a szervezeted a plusz kalóriákat zsírként raktározza el. Azért egészségesebb, ha az étkezéseket naponta több alkalommal iktatjuk be. Tudom, hogy ez nem könnyű a rohanó, stresszel teli életvitelünk miatt, de mindenképp szükséges, ahhoz, hogy ezt az őrült életvitelt minél tovább tudjuk folytatni. Mint tudjuk az egészség a belekben lakozik, tehát mindennek az alapja a megfelelő minőségű és mennyiségű étkezés, amely által az emésztésünk is helyre áll. Ha nem figyelünk arra, hogy mit eszünk, könnyen okozhat hízást is a napi egyszeri, de nem jól átgondolt evés! Tehát a hangsúly mindig azon van, hogy változatos és megfelelő minőségű tápanyagok kerüljenek az asztalra vacsoraidőben is.

ImageTippek a vacsihoz:
Fogyókúra ideje alatt, az esti étkezésnél mindenképp csökkentett adagot, és fontos, hogy csökkentett kalóriatartalmú ételt (pl-ul.:gyümölcsöt, zöldséget) válassz.
Figyelj arra, hogy ne tv nézés közben étkezz, mert akkor hajlamosak vagyunk magunkról megfeledkezni, és máris többet ettünk, mint kellett volna.
Javaslom az erőleveseket, zöldségleveseket, amelyek kevés kalóriatartalmuk ellenére még teltségérzetet is okoz.
Ha szénhidrátot tartalmazó ételt választasz, akkor zsírtartalmú ételeket is ehetsz vacsorára.
A szénhidrát dús étel eltelít pillanatnyilag, viszont hamarosan jelez a gyomor, hogy éhes, és akkor nyílik a hűtőszekrény újra, amit inkább elkerülni szeretnénk. Tehát a szénhidrátos ételek mellett legyen pici mennyiségű sajt, husi. Azért is fontos a zsír az étkezésünkhöz, mert szükséges a zsírban oldódó vitaminok feldolgozásához, és a megfelelő hormonszintet is beállítja.
Néhány ételt, amely hosszabb időn keresztül kifejti telítő hatását. 
Húsok: marhasült, soványhal
Gabonatermékek: zabkása, teljes őrlésű tészta, kenyér, magos kenyér, fehérrizs, barnarizs
Zöldségek, gyümölcsök: burgonya, fehérbab, lencse, narancs, alma, szőlő
Tejtermékek: sajt
Egyéb: tojás

Kis Krisztina 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...