KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Maradék anyagból bevásárló táska

Táska bevásárláshoz maradékokból Pawlowszky Aranka ötlete
Sports brandsM2k Tekno

Küldök pár képet az általam készített kistáskákról, talán kedvet kap valaki ezeknek a megvarrásához, a  kistáskákat az óvodába készítettem a kisfiamnak, a gyerekek Mihály Napi vásárjára, legyen mit "eladni". Ez a fajta varrási mód is számtalan variációt rejt magában, az anyag színe, mintája, vastagsága stb. a meghatározó. Régi bevásárló szatyor adta az ötletet hozzá, na és persze az otthoni maradék anyagok.
 
Anyagok, kellékek:
30 cm maradék anyagok, lepedők,
szalagok amikből készülhet a táska füle
használaton kívüli terítőből és felnőtt nadrágból is elkészíthetjük
 
A munka menete:
1. lépés A maradék kb. 30 cm-es anyagoból téglalapot szabunk ki. A téglalap lehet 2 különálló részből is, (ekkor a táska alján középen is össze kell varrni). Egyben kiszabva csak félbehajtjuk az anyagot.
2. lépés Varrjuk össze az oldalakat, érdemes duplán varrni, hátha megterheljük.
3. lépés Kiszabjuk a táska füleit, 6 cm széles szalagot kapunk, aminek a két végét visszavasaljuk, majd félbehajtjuk. Ezután férceljük le a szélén, hogy könnyebben összetudjuk varrni, mert nem csúszik el az anyag.
5. lépés A füleket a szélén varrógéppel levarrjuk.
4. lépés A téglalapból egy zsákot kaptunk, aminek a végét duplán visszahajtjuk. A visszahajtásba belecsúsztatva leférceljük a fülek végeit, és géppel levarrjuk. A füleket a visszahajtott részen a zsák szélén duplán (alsó és felső varrás) varrjuk. A fülek legyenek a zsák kétoldalán egymással szemben.

Mi magunk a fürdőszobában tárolhatunk benne pipere holmit, hajcsavarót de ruhacsipeszek tárolására is kiválóan alkalmas. Ha a táska füle eltérő, de színben harmonizál, annál érdekesebb lesz a végén az eredmény.

A rokonaink és ismerőseink kislányai is nagyon örültek ezeknek az apró kistáskáknak, ők a saját kis kincseiket őrizgetik benne.  

Jó bíbelődést kívánok.

 

Üdv

Pawlowszky Aranka
Image  Image
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...