KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Napóleon kalapja süti

napoleon180Próbáld ki ezt a receptet: omlós, illatos, pazar!


Viszonylag könnyen elkészíthető és nagyon finom! Minden dán cukrászdában fellelhető és estére már elfogyó süticsoda!

Hozzávalók: (15-20 db-hoz)
* 17 dkg porcukor
* 35 dkg puha vaj
* 50 dkg liszt
* 3 db tojás sárgája

Töltelék:
* 10 dkg porcukor
* 25 dkg marcipán
* 3 db tojásfehérje
* 25 dkg étcsoki

Elkészítése:
A tésztához gyúrjuk össze a hozzávalókat kézzel, vagy mixerrel. A kész tésztának egyneműnek kell lennie.
Tegyük a hűtőbe félórára.

napoleon3

Marcipán töltelék:
Keverjük össze a porcukrot, a marcipánt és a tojásfehérjét.

A tésztát nyújtsuk 5mm-es vastagságúra és pogácsa szaggatóval szaggassunk 15-20 kört.

Nyomjuk össze három ujjal Napóleon kalap formára.

napoleon

190°C-ra előmelegített sütőben, nagyjából 10 perc alatt készre sütjük. Előfordulhat, hogy hamarabb is kisül. Enyhén aranysárga színűnek kell lennie.

napoleon4

Hagyjuk kihűlni és a talpakat olvasztott csokoládéval vonjuk be (márthatjuk is).

napoleon5

napoleon8

napoleon7

Bejelentkezés

Hírlevél

 

Videó

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

ESEMÉNYEK

 HOBBYMŰVÉSZ tanfolyamok 
RAYHER tanfolyamok 
Bővebben

hobbymuvesz 2015 s

rayher 2015 s

opitec 2015 s

 

multi 2015 s

Loading ...