Kreatív Cafe

Magyarország vezető kreatív portálja

Mezei Katalin Mezei
Katalin
a hazai TV csatornák népszerű
iparművész tanácsadója
Bejelentkezés

2014 október 25, szombat

Ön itt van Receptek Sütemények Napóleon kalapja süti

Napóleon kalapja süti

napoleon180Próbáld ki ezt a receptet: omlós, illatos, pazar!


Viszonylag könnyen elkészíthető és nagyon finom! Minden dán cukrászdában fellelhető és estére már elfogyó süticsoda!

Hozzávalók: (15-20 db-hoz)
* 17 dkg porcukor
* 35 dkg puha vaj
* 50 dkg liszt
* 3 db tojás sárgája

Töltelék:
* 10 dkg porcukor
* 25 dkg marcipán
* 3 db tojásfehérje
* 25 dkg étcsoki

Elkészítése:
A tésztához gyúrjuk össze a hozzávalókat kézzel, vagy mixerrel. A kész tésztának egyneműnek kell lennie.
Tegyük a hűtőbe félórára.

napoleon3

Marcipán töltelék:
Keverjük össze a porcukrot, a marcipánt és a tojásfehérjét.

A tésztát nyújtsuk 5mm-es vastagságúra és pogácsa szaggatóval szaggassunk 15-20 kört.

Nyomjuk össze három ujjal Napóleon kalap formára.

napoleon

190°C-ra előmelegített sütőben, nagyjából 10 perc alatt készre sütjük. Előfordulhat, hogy hamarabb is kisül. Enyhén aranysárga színűnek kell lennie.

napoleon4

Hagyjuk kihűlni és a talpakat olvasztott csokoládéval vonjuk be (márthatjuk is).

napoleon5

napoleon8

napoleon7

Hirdetésfelvétel


Telefonon: 06 70 53 11 888   / Nagy Attila
E-mailben: info@kreativcafe.hu