KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Napóleon kalapja süti

napoleon180Próbáld ki ezt a receptet: omlós, illatos, pazar!


Viszonylag könnyen elkészíthető és nagyon finom! Minden dán cukrászdában fellelhető és estére már elfogyó süticsoda!

Hozzávalók: (15-20 db-hoz)
* 17 dkg porcukor
* 35 dkg puha vaj
* 50 dkg liszt
* 3 db tojás sárgája

Töltelék:
* 10 dkg porcukor
* 25 dkg marcipán
* 3 db tojásfehérje
* 25 dkg étcsoki

Elkészítése:
A tésztához gyúrjuk össze a hozzávalókat kézzel, vagy mixerrel. A kész tésztának egyneműnek kell lennie.
Tegyük a hűtőbe félórára.

napoleon3

Marcipán töltelék:
Keverjük össze a porcukrot, a marcipánt és a tojásfehérjét.

A tésztát nyújtsuk 5mm-es vastagságúra és pogácsa szaggatóval szaggassunk 15-20 kört.

Nyomjuk össze három ujjal Napóleon kalap formára.

napoleon

190°C-ra előmelegített sütőben, nagyjából 10 perc alatt készre sütjük. Előfordulhat, hogy hamarabb is kisül. Enyhén aranysárga színűnek kell lennie.

napoleon4

Hagyjuk kihűlni és a talpakat olvasztott csokoládéval vonjuk be (márthatjuk is).

napoleon5

napoleon8

napoleon7

 

Sablonok

Kedves Olvasóink!    
A cikkekben szereplő szabásminták és sablonok átmenetileg csak innen, vagy a főmenű SABLONOK menűpontjából érhetők el regisztráció és belépés nélkül is. A cikkekben szereplő szám alapján kereshetők meg a SABLONOK oldalon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kézműves bemutatkozó

1. Decoupage
 Frissítés alatt
2. Transzfer technika
 Frissítés alatt
3. Ékszer készítés
 Frissítés alatt




 

 

Bejelentkezés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olvasóink ötletei

Frissítés alatt

 

Kedvencek

Frissítés alatt

 

 

 

 

 

 

 

Vendégek

Oldalainkat 210 vendég és 0 tag böngészi

 

 

 

 

 

Események

Frissítés alatt

 

 

 

 

Loading ...