KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Egy üdítő mediterrán ital: uborkavíz

ImageÉrdemes kipróbálni, egészséges és finom!

Tudományosan alátámasztott tény, hogy az uborka klasszisokkal több ásványianyagot, pektint és fehérjeszerű anyagot tartalmaz, mint a citrusok.

Ráadásul a pektin jót tesz az energiaital, kóla, kávé, stb által megviselt gyomor nyálkahártyájának.

Meleg szívvel ajánlom hideg italként ezt a déli népektől származó különlegességet. Fogyókúrázóknak főként remek szomjoltó, mivel nem kelt éhséget, mint a savanykás gyümölcslevek!

Hozzávalók:
- 4-5 vékony karikára vágott uborka
- pincehideg szénsavmentes ásványvíz
- jégkocka

Elkészítés:
Bedobáljuk az uborkakarikákat a vízbe.
Betesszük pár percre a hűtőbe.
Fogyasztás előtt 2-3 jégkocka még kellemesebbé teszi!

Mivel magas az ásványianyag tartalma, tökéletesen oltja a szomjunkat.
Mivel magas a pektintartalma, védőréteget képez az ajkakon (rugalmassá téve azt), megszünteti a szájszárazságot és kibéleli a gyomrot.

Kellemes felüdülést uborkavízzel!

 

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...