KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

A babakonyha eszközei

ImageA csecsemő féléves koráig minden ételkészítéssel és etetéssel kapcsolatos eszközt sterilizálni kell. Célszerű tehát kifőzhető edényeket vásárolni.
buy shoesnike shoes black with silver sparkles women boots Triple White

Az ételek elkészítésénél hasznos segítség néhány háztartási gép:
*  elektromos vízforraló: 1-2 perc alatt forralt vízhez juthatunk teához, melegítéshez, szemtisztításhoz, ételek hígításához, stb., nem kell külön vízforraló, egyszerre kis mennyiséget is forralhatunk.
*  merülő mixer: használata gyors, egyszerű, akár a főzőedényben, akár az etetésre szánt tálkában, bögrében egy pillanat alatt pépesíthetjük az ételt.
* turmixgép: nagyobb mennyiségek, italok készítésére
* gyümölcscentrifuga


Egyéb eszközök:
* üveg almareszelő
* citromfacsaró
* zöldségreszelő (répának, sajtnak)
* ml-es vagy cl-es beosztású kisebb pohár és nagyobb edény
* fokhagymaprés az első néhány hónapra (csak 1-2 kiskanálnyi préselésére van szükség)

A reszelőkről és a vágóeszközökről tudni kell, hogy a vitaminok fémmel érintkezve gyorsabban bomlanak el, tehát az így elkészített élelmiszereket azonnal el kell fogyasztani, vagy próbáljunk kemény műanyagból készült reszelőt, fokhagymaprést beszerezni.

A főzéshez:

*  nagyobb rozsdamentes vagy hibátlan zománcú lábas a sterilizáláshoz, fedővel (alumínium nem jó!)
*  kisebb méretű rozsdamentes vagy hibátlan zománcú lábas a főzéshez, fedővel
* hőre nem lágyuló keverőkanalak
*  cumisüvegmosó

Az etetéshez:

* a baba életkorának megfelelő cumik és cumisüvegek – tápszeres táplálás esetén
* csőrös ivópoharak
* normál kicsi ivópohár
* 5-6 csecsemőnek való műanyag kanál
* 5-6 előke, lehetőleg műanyag hátú frottír, amiről nem csorog le az étel-ital, és nem is ázik át
* kényelmes etetőszék (amikor már ül a baba)
 
Máté Zsuzsa
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...