KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Kedves fogyni vágyók!

Image  Mann Katalin írása
affiliate link trace30 Teddy Bear Coat Outfits to Brave the Cold in Style , Trnds
A drasztikus fogyókúráról már régóta tudjuk, hogy milyen káros, de sajnos a mai zöldségek vitálanyag tartalma miatt egy normál étkezéssel sem kapja meg a szervezet a megfelelő vitamin és más mikroanyag ellátást, emiatt egy enyhébb diéta is hiánybetegséghez vezethez.

Kivéve, ha más módon pótoljuk a szükséges anyagokat, és csak a felesleges kalóriákat csökkentjük!
Magyarország egyik leginkább illetékese cikkéből:

Prof. dr. Halmy László: Hiányos tápanyagbevitel fogyókúrák során

Szinte valamennyi fogyókúra más gyógytényezők igénybevétele mellett alapvetően csökkentett energiabevitelű diétán alapszik. 1960 óta ismert a teljes éhezésnek nevezett fogyókúrás módszer, amelynek az Egyesült Államokban 62 halálos áldozata volt. Az 1970-es években hazánkban is végeztünk kéthetes koplaló kúrát, kórházi körülmények között, megfelelő klinikai és laboratóriumi ellenőrzés mellett. Megfelelő kálium folyadékbevitel mellett szövődményt ugyan nem észleltünk, de a későbbiekben lehetőségeink bővülésével áttértünk az igen alacsony és az alacsony kalóriabevitelű étrendekre. Míg a koplalókúrával jelentős fehérjeürítéssel kell számolnunk, a különböző táplálékkiegészítőkkel bővített alacsony kalóriatartalmú étrendek adására testedzéssel kötöttük össze - a zsírmentes testtömeg csak minimális mértékben csökkent. -, nátrium-, vitaminés- különösen ha azt

Három hónapos, majd féléves étvágycsökkentővel végzett vizsgálatunk során, amelyben nem adtunk táplálékkiegészítő ket, mind a vízben, mind a zsírban oldódó vitaminok, valamint a mikro és makroelemek csökkenését észleltük számos esetben. A táplálékbeviteli interjú és a Nutricomp módszerrel végzett analízis nagyfokú tápanyagbeviteli hiányt igazolt.

Különböző táplálékkiegészítőkkel végzett vizsgálataink szerint a fogyókúrázó betegek általános edzettségi állapota nemhogy romlott, hanem jelentősen javult.
 
A táplálék mennyiségének csökkentése révén ezeknek az anyagoknak bevitele tovább redukálódik. Így a nem kellően ellenőrzött fogyókúrás étrend tovább ronthatja az elhízott beteg diszalimentációs állapotát, továbbá rendellenes anyagcsere állapotokhoz vezethet."

Már korszerű étrend-kiegészítők vannak, melyek tartósítószer és más nemkívánatos anyag nélkül készül, nem "műkaja", nyugodtan eheti bárki, még a cukorbetegek is! 

Jó egészséget kívánok:

Mann Kati

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...